10 lucruri care trebuie să știe crestinul

Views: 17

În aceste vremuri de multă confuzie, atât doctrinară, politică și economică, creștinii trebuie să își bazeze sistemul de credințe în conformitate cu regula noastră de credință, conform Bibliei.

1 Proprietate privată este sfântă:

„Să nu furi” (Exodul 20:15).

2 Că râvnirea bogăţiei altora este un păcat şi o bază teribilă pentru un sistem socio-politic:

Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau. (Exodul 20:17)

3 Că persoana care nu este credincios propriei familie este mai rea decât un necredincios:

Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta si este mai rau decat un necredincios. (1 Timotei 5:8)

4 Că leneșul nu are dreptul să lucreze pentru alții:

Caci, cand eram la voi, va spuneam lamurit: “Cine nu vrea sa lucreze nici sa nu manance. Auzim insa ca unii dintre voi traiesc in neoranduiala, nu lucreaza nimic, ci se tin de nimicuri. (2 Tesaloniceni 3:10-11)

5 Că este zadarnic să vorbim despre bogăție, dacă prin muncă și administrare înțeleaptă, nu sa opținut:

Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste, este lipsa. (Proverbele 14:23)

Cine lucreaza cu o mana lenesa saraceste, dar mana celor harnici imbogateste. (Proverbele 10:4)

Daca vezi un om iscusit in lucrul lui, acela poate sta langa imparati, nu langa oamenii de rand. (Proverbele 22:29)

6 Că taxele, în afară de a fi o formă de tiranie, conducătorii le folosesc pentru a trăi vieți de lux în detrimentul oamenilor muncii:

De aceea, pentru ca pe sarac il calcati in picioare si luati daruri de grau de la el, macar ca ati zidit case de piatra cioplita, nu le veti locui; macar ca ati sadit vii foarte bune, nu veti bea din vinul lor! (Amos 5:11)

“Ba da”, a zis Petru. Si, cand a intrat in casa, Isus i-a luat inainte si i-a zis: “Ce crezi, Simone? Imparatii pamantului de la cine iau dari sau biruri? De la fiii lor sau de la straini?” Petru I-a raspuns: “De la straini.” Si Isus i-a zis: “Asadar, fiii sunt scutiti. Dar, ca sa nu-i facem sa pacatuiasca, du-te la mare, arunca undita si trage afara pestele care va veni intai; deschide-i gura si vei gasi in ea o rubla pe care ia-o si da-le-o lor, pentru Mine si pentru tine.” (Matei 17:25-27)

7 Că guvernul a fost stabilit de DUMNEZEU cu un singur obiectiv: să pedepsească răul și să protejeze cetățeanul binelui:

Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei, dar, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau. De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului. Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta. (Romani 13:3-6)

8 Caritate ar trebui să fie voluntară, nu coercitivă:

Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci “pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu.” Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna, (2 Corinteni 9:7-8)

9 Că muncitorul este demn de salariul său:

Sa nu asupresti pe aproapele tau si sa nu storci nimic de la el prin sila. Sa nu opresti pana a doua zi plata celui tocmit cu ziua. (Leviticul 19:13)

10 Că tara care nu se supune lui Hristos este în mâinile celui rău:

Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis: “Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.” “Pleaca, Satano”, i-a raspuns Isus. “Caci este scris: “Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.” (Matei 4:8-10)

Aceste lucruri, și multe altele, credem noi creștinii. Ceea ce cu siguranță nu credem și, de fapt, respingem cu tărie ca creștini, este orice sistem care încalcă poruncile lui DUMNEZEU, și face din stat un dumnezeu fals și, în numele falselor drepturi ale omului, ne face prizonieri cu impozite, cum ar fi socialismul, fascism, comunism …

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!