10 versete biblice cu sfaturi înainte de a te căsători

Alegerea persoanei cu care ne vom căsători este una dintre cele mai importante decizii pe care le vom lua în viața noastră. Acea persoană va avea o mare influență asupra noastră și asupra viitorului nostru. Este bine ca, înainte de a ne angaja față de cineva, să ne precizăm foarte clar care sunt caracteristicile pe care dorim să le vedem la viitorul nostru soț sau soție.

Aici veți găsi 10 citate biblice și întrebări de reflecție pentru a medita pe tema căsătoriei. Ele vă vor ajuta să înțelegeți și să vedeți căsătoria așa cum o vede Dumnezeu. Să dăm importanță lucrurilor cărora Dumnezeu le dă importanță. Să fim înțelepți: să ne alegem soțul/soția conform îndrumărilor Domnului. Există binecuvântare în ascultare!

1) Cel mai important lucru: iubiți-L pe Dumnezeu.

Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

Ești o persoană care Îl iubește pe Domnul cu toată ființa ta? Văd roadele Duhului în viața ta? (Galateni 5:22-23) Când vorbim și împărtășim, mă simt mai aproape sau mai departe de Dumnezeu?

2) Cunoașteți Cuvântul și ascultați-l.

Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! (Psalmi 119:11)

Îți face plăcere să petreci timp citind și studiind Cuvântul? Pui în practică ceea ce citești în Biblie? Ai o inimă umilă și plină de credință? Deciziile tale reflectă o inimă care dorește să Îl mulțumească și să-L asculte pe Dumnezeu?

3) Avem obiective și vise similare

Merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiţi? (Amos 3:3)

¿Avem dorințe și vise similare? ¿Mă văd mergând liniștit și calm alături de el pentru tot restul vieții mele? ¿Am primit chemări similare de la Dumnezeu? ¿Ne este ușor să ne punem de acord asupra a ceea ce trebuie să facem? ¿Avem gusturi similare sau complet diferite?

4) Își ține promisiunile pe care le face

Şi cei doi vor fi un singur trup.” Aşa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup.
Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Marcu 10:8-9)

¿Meditează și se roagă înainte de a lua decizii sau face promisiuni cu ușurință? ¿Este credincios în a-și ține promisiunile sau își revine ușor asupra lor? ¿Este o persoană care perseverează chiar și în mijlocul dificultăților?

5) Are o judecată bună, pot avea încredere în deciziile sale

Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.
Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; (Efeseni 5:21-22)

¿Pot să mă supun acestei persoane și să am încredere în ea că va lua decizii judicioase în fața Domnului? ¿Văd supunerea mea față de conducerea ei ca pe un act de reverență sau ca pe o dovadă de respect față de Dumnezeu? ¿Acțiunile și cuvintele lor reflectă grija și dragostea lui Dumnezeu pentru mine și pentru ceilalți?

6) Aștept cu nerăbdare să devenim o familie.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

¿Este aceasta o persoană cu care pot împărtăși absolut totul? Pot avea o onestitate și o transparență totală fără teama de judecată sau denigrare? Dacă ar fi necesar, ¿m-aș muta în alt oraș sau în altă țară de dragul de a fi împreună? ¿Suntem amândoi suficient de maturi și independenți încât să nu trebuiască să apelăm constant la părinți pentru sprijin financiar sau emoțional?

7) Ne tratăm unul pe celălalt cu dragoste și respect

 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat. (Efeseni 5:33)

¿Ne-am bazat relația noastră pe dragoste și respect reciproc?

Pentru fete: ¿Mă simt iubită și protejată? ¿Simt că îi pasă cu adevărat de bunăstarea mea? ?Pot să-l respect din inimă, nu din obligație? Îl admir ca persoană?

Pentru băieți: ¿Mă simt respectată? ¿Îmi acceptă conducerea cu grație și dragoste? ¿Îi arăt dragostea pe care o merită cu adevărat? ¿Sunt fericită să am grijă de ea, să o încurajez și să o însoțesc?

8) Mă pot sprijini pe acea persoană

 Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor.
Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice. (Eclesiastul 4:9-10)

¿Este o persoană cu care poți lucra? ¿Este realist în stabilirea obiectivelor sau trăiește visând la lucruri de neatins? ¿Îi place să colaboreze cu alții sau vrea doar să comande și să fie ascultat? ¿Pot să mă bazez pe el/ea să mă sprijine și să mă încurajeze în momentele de nevoie?

9) Este el/ea credincios(ă) și curat(ă) la inimă

 Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

¿Este o persoană credincioasă în care pot avea încredere deplină? ¿Mă tratează cu respect și caută să ascultăm împreună de Domnul în domeniul sexual, așteptând până la căsătorie? ¿Își supune gândurile și dorințele înaintea lui Dumnezeu, permițându-i să te transforme mai mult după chipul Său?

10) Pot să-mi imaginez restul vieții mele alături de el

 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit. (1 Corinteni 13:8)

¿Vă puteți imagina zi de zi alături de această persoană pentru tot restul vieții? ¿Care sunt cele mai admirabile calități ale sale? ¿La ce aspecte ar fi bine să lucrați împreună înainte de a vă lua un angajament?

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!