10 versete biblice despre argint

De multe ori suntem copleșiți de anumite situații și mai ales de economie, pentru că mulți dintre noi trăim în țări în care este esențial să avem suficienți bani pentru a plăti nevoile de bază, dar ca și copii ai lui Dumnezeu trebuie să ne ducem problemele, inclusiv cele economice, la Scriptură, pentru că numai în ea Domnul ne dă întotdeauna răspunsul de care avem nevoie. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca Cuvântul Său să ne fie lumină pe cărare și lampă pentru picioarele noastre. „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor.” (Psalmul 46:1-2).

Argintul este un material prețios și valoros menționat în Biblie, împreună cu aurul. În timp ce aurul este adesea menționat ca simbol al bogăției și prosperității, argintul are și alte semnificații importante, cum ar fi curăția și puritatea. Versetele biblice despre argint ne oferă o înțelegere mai profundă a valorii sale spirituale și materiale. Iată 10 versete biblice despre argint care pot fi de ajutor în înțelegerea învățăturilor biblice.


1) Îşi vor arunca argintul pe uliţe, şi aurul lor le va fi o scârbă. Argintul sau aurul lor nu poate să-i scape în ziua urgiei Domnului; nu poate nici să le sature sufletul, nici să le umple măruntaiele; căci el i-a aruncat în nelegiuirea lor. (Ezechiel 7:19)
2) prin înţelepciunea şi priceperea ta ţi-ai făcut avere şi ţi-ai grămădit aur şi argint în vistieriile tale; (Ezechiel 28:4)
3) Rodul meu este mai bun decât aurul cel mai curat, şi venitul meu întrece argintul cel mai ales. (Proverbe 8:19)
4) Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc şi o voi curăţa cum se curăţă argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu, şi îi voi asculta; Eu voi zice: „Acesta este poporul Meu!” Şi ei vor zice: „Domnul este Dumnezeul meu!” (Zaharia 13:9)
5) Să nu luaţi nici aur, nici argint, nici aramă în brâiele voastre, (Matei 10:9)
6) N-am râvnit nici la argintul, nici la aurul, nici la hainele cuiva. (Faptele apostolilor 20:33)
7) Aurul, argintul, arama şi fierul sunt fără număr. Scoală-te, dar, şi lucrează, şi Domnul să fie cu tine.” (1 Cronici 22:16)
8) Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint. (Proverbe 25:11)
9) Cu cât mai mult face câştigarea înţelepciunii decât a aurului! Cu cât este mai de dorit câştigarea priceperii decât a argintului! (Proverbe 16:16)
10) Ei aduc din Tarsis foiţe de argint şi aur din Ufaz; meşterul şi mâna argintarului le pun în lucru; hainele acestor dumnezei sunt de materii vopsite în albastru şi în purpură, toate sunt lucrate de meşteri iscusiţi. (Ieremia 10:9)

În concluzie, argintul este un material valoros și important în lumea noastră, atât din punct de vedere material, cât și spiritual. Versetele biblice despre argint ne amintesc de valoarea sa, dar și de semnificațiile sale importante, precum curăția, și separarea de rău. Deși bogăția și valorile materiale pot fi importante în viețile noastre, aceste versete ne îndeamnă să fim atenți la faptul că valoarea reală a vieții noastre vine din credința și încrederea noastră în Dumnezeu. Prin urmare, să ne străduim să ne păstrăm inima și mintea curate și să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat în viață, precum dragostea, încrederea și credința noastră în Dumnezeu.

Rugăciune

Domnul meu, sfânt și minunat este numele tău, nimic nu egalează sfințenia ta. Tată Sfinte, învață-mă să umblu pe cărările dreptății, te rog să-mi dai înțelepciunea de a mă putea comporta într-un sistem atât de distorsionat și corupt în care trăim astăzi. Fie ca prezența Duhului Tău cel Sfânt să fie pe primul loc în viața mea, astfel încât cel mai important lucru pentru mine să învăț să păstrez o credință fermă și să mă comport conform voinței Tale. Cuvântul Tău spune: "Este mai bine să dobândești înțelepciune decât aurul prețios; Și să dobândești înțelegere este mai bine decât argintul. Înțelege că nu trebuie să mă îngrijorez pentru ziua de mâine, ci să prețuiesc din ce în ce mai mult în inima mea promisiunile Tale, pentru că, Tu ești cel care asigură toate lucrurile; și cu siguranță Tu ești Proprietarul aurului și al argintului. Doamne, preia controlul gândurilor mele și al vorbirii mele, ca atunci când vorbesc, cuvintele mele să fie exprimate într-un mod plăcut și înțelept, fără să rănesc sau să stânjenesc pe cineva. Tu spui în cuvântul Tău: "Un cuvânt rostit în mod corect este un măr de aur cu cifre de argint". Îți mulțumesc Tată, ție să-ți fie toată slava și cinstea. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!