10 Versete biblice despre bunele maniere

Visits: 32

O persoană bine educată reflectă bunele maniere; dar la creștini, aceasta face parte și din mărturia pe care o avem. Biblia spune că noi suntem scrisori deschise către lume (2 Corinteni 3:2-4). Aceasta înseamnă că ceilalți ar trebui să îl vadă pe Isus în acțiunile noastre.

Din acest motiv, trebuie să fim atenți la manierele noastre, iar aceste versete biblice ne reamintesc să fim atenți la acțiunile noastre.

Versete biblice despre bunele maniere

1) Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

Biblia ne amintește că tot ceea ce facem trebuie să-L slăvească pe Dumnezeu, iar acest lucru include și manierele noastre.

2) Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”. (1 Corinteni 18:33)

Ar trebui, de asemenea, să fim atenți la tipul de persoane din jurul nostru, deoarece acestea ne influențează comportamentul.

3) Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. (Efeseni 4:29)

Vocabularul pe care îl folosim este un semn al manierelor noastre.

4) Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulţumire. (Efeseni 5:4)
5) pune-ţi un cuţit în gât, dacă eşti prea lacom. (Proverbe 23:2)

Trebuie să avem autocontrol în situațiile sociale

6) Nu te făli înaintea împăratului şi nu lua locul celor mari;
 căci este mai bine să ţi se zică: „Suie-te mai sus!” decât să fii coborât înaintea voievodului pe care ţi-l văd ochii. (Proverbe 25:6-7)

Nu trebuie să lăsăm mândria să pună stăpânire pe bunele noastre maniere.

7) Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea.
Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. (Coloseni 4:5-6)

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea înțelepciune din cer, să știm să ne purtăm și să le vorbim celor care nu sunt în credință.

8) Femeia frumoasă şi fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc. (Proverbe 11:22)

Proverbul se referă la o femeie care nu este foarte bine văzută. Nu este vorba de faptul că este urâtă, ci că nu are prea multe de oferit în materie de inteligență.

9) Voi înşivă ştiţi ce trebuie să faceţi ca să ne urmaţi; căci noi n-am trăit în neorânduială între voi.
N-am mâncat de pomană pâinea nimănui; ci, lucrând şi ostenindu-ne, am muncit zi şi noapte, ca să nu fim povară nimănui dintre voi.
Nu că n-am fi avut dreptul acesta, dar am vrut să vă dăm în noi înşine o pildă vrednică de urmat. (2 Tesaloniceni 3:7-10)
10) nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, (1 Corinteni 13:5)
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!