11 Psalmi de iertare, să trăim în armonie

Visits: 216

Vă prezentăm Psalmi de iertare pe care să-i citiți și să vă rugați în fiecare zi, să vă curățați inima și sufletul. Psalmi care ne vor acoperi cu puterea, iertarea și dragostea lui Dumnezeu.

Psalmi de iertare ne ajută să găsim cuvintele potrivite pentru a cere iertare și har de la Dumnezeu și de la Duhul Sfânt. Dumnezeu este un Tată iubitor, știe că suntem copii păcătoși, dar ne cunoaște și inimile și, cerându-i iertare, îi arătăm umilință și răscumpărare.

Psalmii sunt o carte care ne ajută să găsim cuvintele potrivite pentru a-i cere lui Dumnezeu iertare pentru păcatele noastre și pentru a învăța în fiecare zi ce ne cere ca și copii și ca și creștini.

Știm că rugăciunea este cea mai bună armă pentru a-i cere lui Dumnezeu dorințele inimii noastre. Citește acești psalmi ai iertării, ca să nu uiți în niciun moment să îi arăți lui Dumnezeu pocăința ta și învățătura pe care ai avut-o, pentru că El îl ascultă pe cel care se pocăiește și îl răsplătește pe cel care își cere iertare din inimă. Aici vă punem la dispoziție cei mai buni psalmi, trebuie doar să vă rugați cu credință adevărată.

1) Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt. (Psalmi 51:10-11)

2) Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie! (Psalmi 32:1-2)

3) Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu. (Psalmi 32:5)

3) Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulţi au văzut lucrul acesta, s-au temut, şi s-au încrezut în Domnul. (Psalmi 40:1-3)

4) Pentru Numele Tău, Doamne, iartă-mi fărădelegea, căci mare este! (Psalmi 25:11)

5) Doamne, ascultă-mi glasul! Să ia aminte urechile Tale la glasul cererilor mele! Dacă ai păstra, Doamne, aducerea aminte a nelegiuirilor, cine ar putea sta în picioare, Doamne? Dar la Tine este iertare, ca să fii de temut. Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte, şi aştept făgăduinţa Lui. (Psalmi 130:2-5)

6) Uită-Te la ticăloşia şi truda mea şi iartă-mi toate păcatele mele. (Psalmi 25:18)

7) Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate. El nu Se ceartă fără încetare şi nu ţine mânia pe vecie. Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre. Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El; cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi. (Psalmi 103:8-12)

A-I cere iertare lui Dumnezeu va fi întotdeauna un act de credință și de umilință. Dumnezeu știe că suntem păcătoși, ne va asculta cu înțelegere și milă. Folosiți acești psalmi ai iertării, pentru a-i arăta că doriți să fiți curățați în numele lui.

Psalmi de iertare și reconciliere

7) El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale; El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare; (Psalmi 103:3-4)

8) Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, şterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârşire de nelegiuirea mea şi curăţă-mă de păcatul meu! Căci îmi cunosc bine fărădelegile, şi păcatul meu stă necurmat înaintea mea. (Psalmi 51:1-3)

9) Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de îndurare cu toţi cei ce Te cheamă. Pleacă-Ţi urechea, Doamne, la rugăciunea mea, ia aminte la glasul cererilor mele! (Psalmi 86:5-6)

10) Tu ai fost binevoitor cu ţara Ta, Doamne! Ai adus înapoi pe prinşii de război ai lui Iacov; ai iertat nelegiuirea poporului Tău, i-ai acoperit toate păcatele; Ţi-ai abătut toată aprinderea şi Te-ai întors din iuţimea mâniei Tale. Întoarce-ne iarăşi, Dumnezeul mântuirii noastre! Încetează-Ţi mânia împotriva noastră! (Psalmi 85:1-4)

11) Voi cânta totdeauna îndurările Domnului, voi spune din neam în neam, cu gura mea, credincioşia Ta. Căci zic: „Îndurarea are temelii veşnice! Tare ca cerurile este credincioşia Ta!” (Psalmi 89:1-2)

Cu acești Psalmi de iertare care te vor ajuta ca Dumnezeu să te asculte și să-ți ierte toate greșelile, să-ți refacă sufletul și spiritul. Folosiți acești psalmi pentru a vă da putere în fiecare dimineață și seară. Lasă în comentarii mesajul tău biblic pentru a cere iertare și îndurare de la Dumnezeu.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 4 Promedio: 3.3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!