11 Versete biblice despre curaj

Visits: 520

Scriptura este plină cu oameni care au dat dovadă de mare curaj. Inspirați de Dumnezeu, oamenii trag curaj din inimă și descoperă curajul acolo unde nu a existat. Iată câteva versete care vă pot inspira și vă pot ajuta în viața voastră.

1 Domnul insusi va merge inaintea ta, El insusi va fi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa; nu te teme si nu te inspaimanta!” (Deuteronomul 31:8)

2 Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: “Intareste-te si imbarbateaza-te”? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face.” (Iosua 1:9)

3 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, 4 care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz! (2 Corinteni 1:3-4)

4 Vegheati, fiti tari in credinta, fiti oameni, intariti-va! (1 Corinteni 16:13)

5 Fiti tari si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul! (Psalmii 31:24)

6 Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. (Psalmii 23:4)

7 Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante. (Ioan 14:27)

8 Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2 Timotei 1:7)

9 Intariti-va si imbarbatati-va! Nu va temeti si nu va inspaimantati de ei, caci Domnul Dumnezeul tau va merge El insusi cu tine, nu te va parasi si nu te va lasa.” (Deuteronomul 31:6)

10 Nadajduieste in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul! (Psalmii 27:14)

11 Cand L-au vazut ei umbland pe mare, li s-a parut ca este o naluca, si au tipat; 50 pentru ca toti L-au vazut si s-au inspaimantat. Isus a vorbit indata cu ei si le-a zis: “Indrazniti, Eu sunt, nu va temeti!” (Marcu 6:49-50)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 4 Promedio: 5]

2 Comentarii

  1. constantin florin bosoncea august 21, 2022
  2. nykaly septembrie 24, 2022

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!