12 versete biblice despre frumusețe

Visits: 254

Dumnezeu să vă binecuvânteze, astăzi vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre frumusețe. Ce spune Dumnezeu despre frumusețea femeilor și a bărbaților. Este frumusețea fizică la fel de importantă pe cât cred unii? Astăzi vorbesc Sfintele Scripturi.

O frază populară spune că frumusețea este în ochii celor care o privesc; Și, deși această zicală poate avea ceva adevăr, adevărul este că suntem cu toții frumoși conform standardelor lui Dumnezeu. Geneza 1:27 și Efeseni 2:10 spun că am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, și tot ce a făcut El este bun. De aceea, în Psalmul 139: 14), psalmistul spune: „ Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”. Pe de altă parte, există alte texte biblice care vorbesc despre frumusețea interioară și exterioară și despre percepția noastră despre aceasta.

1 Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. (1 Petru 3:3-4)

2 Esti frumoasa de tot, iubito, si n-ai niciun cusur. (Cantarea cantarilor 4:7)

3 Dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata. (Proverbe 31:30)

4 Scoala-te, lumineaza-te! Caci lumina ta vine, si slava Domnului rasare peste tine. (Isaia 60:1)

5 Si Domnul a zis lui Samuel: “Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima.” (1 Samuel 16:7)

6 Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele: Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:13-14)

7 Vreau, de asemenea, ca femeile sa se roage imbracate in chip cuviincios, cu rusine si sfiala; nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu margaritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase. (1 Timotei 2:9-10)

8 De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi. (2 Corinteni 4:16)

9 Iarba se usuca, floarea cade, cand sufla vantul Domnului peste ea. – In adevar, poporul este ca iarba: iarba se usuca, floarea cade; dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac.” (Isaia 40:7-8)

10 Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele. (Efeseni 2:10)

11 De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

12 Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. (Genesa 1:27)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 4.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!