12 versete de încurajare pentru tinerii creștini

Visits: 64

Uneori poate fi dificil să fii un tânăr creștin în mijlocul societății în care trăim. În Cuvântul lui Dumnezeu vei găsi inspirație pentru a trăi viața pe care o dorește Dumnezeu. Curaj, tinere! Trăiește în ascultare față de Tatăl. Domnul este cu tine, ajutându-te, binecuvântându-ți viața și călăuzindu-ți calea.


1) Exemplul tău îi poate inspira pe alții

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. (1 Timotei 4:12)

Trăiți o viață care să-L slăvească pe Dumnezeu în orice moment. Poți fi o sursă de inspirație pentru alții în slujirea lui Dumnezeu, iar exemplul tău poate fi o binecuvântare pentru alții.

2) Gândiți-vă la Dumnezeu

 Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei”; (Eclesiastul 12:1)

Nu lăsați anii să treacă și să devină un vârtej de activități fără sens. Amintește-ți de Domnul, Creatorul tău. Gândiți-vă la El și trăiți fiecare zi ținându-L de mână.

3) Ești un învingător

 V-am scris, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început. V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, şi aţi biruit pe cel rău. (1 Ioan 2:14)

Dumnezeu ți-a dat o putere specială care te va ajuta să-l învingi pe cel rău. Mergi la Tatăl în momentele tale de slăbiciune, memorează Cuvântul Său, fii plin de Duhul Său cel Sfânt și trăiește ca un învingător.

4) Aveți cea mai bună îndrumare

 Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău. (Psalmi 119:9)

Vrei să trăiești o viață de integritate și de nevinovăție? Dumnezeu ți-a lăsat Cuvântul Său drept călăuză. Citește-l și trăiește conform voinței Tatălui.

5) Bucură-te, dar fii înțelept

 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9)

Viața este plină de oportunități de care vrei să profiți. Bucură-te! Dar fă-o cu înțelepciune, căutând întotdeauna să Îi placă lui Dumnezeu. Viața ta este un dar de la Dumnezeu. Trăiește-o pentru gloria Lui!

6) Fă-i pe plac lui Dumnezeu

 Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. (2 Timotei 2:22)

Fugi de ceea ce te îndepărtează de Dumnezeu și caută cu seriozitate ceea ce te apropie de El. Dumnezeu te va ajuta! Veți simți bucuria și satisfacția de a trăi pentru El.

7) Dumnezeu se folosește de tine

 Dar Domnul mi-a zis: „Nu zice: „Sunt un copil”, căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci.
Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap – zice Domnul.” (Ieremia 1:7-8)

Oricare ar fi vârsta ta, ești un instrument prețios în mâinile lui Dumnezeu. Nu te teme! Dumnezeu te călăuzește și te echipează pentru lucrarea pe care ți-a pregătit-o.

8) Sunteți binecuvântat

 Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea. (Psalmi 71:5)

Ce binecuvântare este să-L slujești pe Domnul din tinerețe! Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru speranța pe care a adus-o în viața ta și continuă să strălucești lumina Lui și să ai un impact asupra celor din jurul tău.

9) Dă tot ce ai mai bun din tine

 Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi
şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie,
de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic rău de noi. (Tit 2:6-8)

Învățați și încurajați-i pe ceilalți, fiți un bun exemplu. Nu veți regreta că trăiți pentru Domnul. Dați tot ce aveți mai bun în fiecare zi!

10) Puneți în practică învățăturile Domnului.

 Dumnezeule, Tu m-ai învăţat din tinereţe, şi până acum eu vestesc minunile Tale. (Psalmi 71:17)

Domnul este învățătorul tău îndelung răbdător care îți arată ce este mai bine în fiecare aspect al vieții tale. Pune în practică ceea ce primești de la El și vorbește despre ceea ce face El în viața ta. Lăsați cuvintele și acțiunile voastre să reflecte marea voastră dragoste pentru Dumnezeu.

11) Domnul îți reînnoiește puterea

 El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul. (Psalmi 103:5)

Amintiți-vă că puteți oricând să vă întoarceți la Tatăl vostru ceresc și să primiți o nouă putere. Cu ajutorul Său, vei putea să continui drumul și să învingi în mijlocul provocărilor și problemelor. Înnoiește-te astăzi în Domnul!

12) Încrede-te în Dumnezeu din toată inima ta

 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Amintiți-vă că Dumnezeu nu vă va dezamăgi niciodată, în El vă puteți încrede. Lasă-l să-ți călăuzească pașii, sprijină-te pe el în fiecare zi și trăiește pentru gloria lui.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!