12 Versete din Biblie despre Înălțarea

Visits: 50

Potrivit relatării biblice a înălțării, Isus se arată ucenicilor în starea Sa glorificată după ce a înviat din morți. Isus îi încurajează apoi pe ucenicii Săi că ei “vor primi putere atunci când Duhul Sfânt va veni asupra ta”. El le spune că ei trebuie să slujească ca “martori ai Lui în Ierusalim, în toată Iudeea și Samaria și până la marginile pământului”.

Imediat după rostirea acestor cuvinte, are loc înălțarea: “El a fost luat chiar înaintea ochilor lor și un nor l-a ascuns de ochii lor. Ei se uitau cu atenție spre cer în timp ce El mergea, când dintr-o dată doi bărbați îmbrăcați în alb stăteau lângă ei. “Oameni din Galileea”, au spus ei, “de ce stai aici privind spre cer? Același Isus, care a fost luat de la voi în cer, se va întoarce în același fel în care L-ați văzut intrând în cer.'”

Înălțarea lui Hristos la Cer a marcat evenimentul încununat al înălțării Sale și a servit ca precursor necesar al lucrării Sale continue prin Spirit și biserică.

După ce a plătit prețul suprem pentru păcatul umanității – moartea pe cruce – Isus Hristos a înviat și a înălțat și aplică mântuirea pe care a câștigat-o acordând darurile pocăinței și iertării păcatelor.

Există referințe peste tot în Biblie: atât în Vechiul cât și în Noul Testament despre înălțarea. Mai jos este o listă a unora dintre multele referințe din Biblie (citiți mai multe despre ce înseamnă Înălțarea):

1 Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand se uitau ei la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor. (Faptele Apostolilor 1:9)

2 El i-a dus afara pana spre Betania. Si-a ridicat mainile si i-a binecuvantat. Pe cand ii binecuvanta, S-a despartit de ei si a fost inaltat la cer. (Luca 24:50-51)

3 Si, cum stateau ei cu ochii pironiti spre cer, pe cand Se suia El, iata ca li s-au aratat doi barbati imbracati in alb si au zis: “Barbati galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Isus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer.” (Faptele Apostolilor 1:10-11)

4 Domnul Isus, dupa ce a vorbit cu ei, S-a inaltat la cer si a sezut la dreapta lui Dumnezeu. (Marcu 16:19)

5 Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.” (Ioan 16:28)

6 In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. (Ioan 14:2)

7 Si, fara indoiala, mare este taina evlaviei… “Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1 Timotei 3:16)

8 “Nu ma tine”, i-a zis Isus, “caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Ci, du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru.” (Ioan 20:17)

9 Isus a zis: “Mai sunt cu voi putina vreme, si apoi Ma duc la Cel ce M-a trimis. (Ioan 7:33)

10 Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal; (Ioan 14:12)

11 Dar daca ati vedea pe Fiul omului suindu-Se unde era mai inainte?… (Ioan 6:62)

12 Si acum, odata ce S-a inaltat prin dreapta lui Dumnezeu si a primit de la Tatal fagaduinta Duhului Sfant, a turnat ce vedeti si auziti. (Faptele Apostolilor 2:33)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 4]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!