14 versete biblice despre dependență

Visits: 89

Dependențele sunt o problemă foarte reală, dar nu sunt imposibil de depășit cu ajutorul lui Dumnezeu și al poporului lui Dumnezeu. Scripturile oferă multă încurajare în ceea ce privește puterea lui Dumnezeu de a combate dependența, importanța ajutorului altor credincioși și puterea Duhului lui Dumnezeu pentru credinciosul care încearcă să lupte împotriva luptelor dependenței.


1 Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. (1 Corinteni 6:12)

2 Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1 Corinteni 10:13)

3 In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui. Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului; (Romani 6:5-6)

4 Ramaneti, dar, tari si nu va plecati iarasi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

5 Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.” (Matei 26:41)

6 Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, (Tit 2:11-12)

7 Ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare. (Iacov 1:3)

8 “Adevarat, adevarat va spun”, le-a raspuns Isus, “ca oricine traieste in pacat este rob al pacatului. (Ioan 8:34)

9 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” (Matei 6:13)

10 Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi. (Ioan 8:36)

11 Si a zis iudeilor care crezusera in El: “Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.” (Ioan 8:31-32)

12 Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Matei 5:13)

13 Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. (1 Ioan 2:16)

14 Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi. (Iacov 4 :7)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!