14 Versete biblice despre odihnă

Dumnezeu să vă binecuvânteze, astăzi vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre odihna în Dumnezeu. Odihna spirituală din Biblie este clară și vrem să vă prezentăm fundamentele ei. Aceste versete de odihnă vă vor ajuta să vă pregătiți studiul biblic sau învățăturile.

Aceste versete te vor învăța cum să te odihnești în Dumnezeu, la fel cum Iisus s-a odihnit în Tatăl.

1 Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. (Matei 11:28)

2 (Catre mai marele cantaretilor. Dupa Iedutun. Un psalm al lui David.) Da, numai in Dumnezeu mi se increde sufletul; de la El imi vine ajutorul. (Psalmii 62:1)

3 Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea. (Psalmii 4:8)

4 Asa vorbeste Domnul: „Stati in drumuri, uitati-va si intrebati care sunt cararile cele vechi, care este calea cea buna: umblati pe ea, si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!” Dar ei raspund: „Nu vrem sa umblam pe ele!” (Ieremia 6:16)

5 (O cantare a lui David.) Domnul este pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. 2 El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna; (Psalmii 23:1-2)

6 Cel ce sta sub ocrotirea Celui Preainalt si se odihneste la umbra Celui atotputernic, 2 zice despre Domnul: „El este locul meu de scapare si cetatuia mea, Dumnezeul meu in care ma incred!” (Psalmii 92:1-2)

7 Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El! (Psalmii 34:8)

8 Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. 30 Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara.” (Matei 11:29-30)

9 Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. 10 Fiindca cine intra in odihna Lui se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale. (Evrei 4:9-10)

10 Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare. (Evrei 4:11)

11 Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti, dar, si vegheati in vederea rugaciunii. (1 Petru 4:7)

12 Tine ziua de odihna, ca s-o sfintesti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau. 13 Sase zile sa lucrezi si sa-ti faci toate treburile. 14 Dar ziua a saptea este ziua de odihna a Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici boul tau, nici magarul tau, nici vreunul din dobitoacele tale, nici strainul care este in locurile tale, pentru ca si robul, si roaba ta sa se odihneasca intocmai ca tine. Deuteronomul 5:12-14)

13 Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu. (Psalmii 3:5)

14 Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururi stanca inimii mele si partea mea de mostenire. (Psalmii 73:26)

Sperăm că aceste texte despre Odihna în Hristos vă vor fi utile și vă vor ajuta să vă amintiți că numai în Hristos putem găsi pacea în mijlocul atâtor suferințe. Dumnezeu te iubește și vrea să-ți pui poverile asupra lui.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!