15 versete biblice pentru a binecuvânta familia

Visits: 449

15 versete de dragoste, binecuvântare și protecție pentru familie, conform Bibliei creștine. Familia este, în principiu, un grup de persoane care au afinitate prin sânge sau prin afinitate, unde legătura de rudenie poate fi și de adopție. Dar nu este important doar să cunoaștem conceptele, ci și să aprofundăm modul în care putem avea o familie ideală. În cele 15 versete de dragoste, binecuvântare și protecție a familiei, veți avea câteva recomandări.

Biblia ne învață care sunt cele mai înțelepte căi de urmat. Sub călăuzirea Duhului Sfânt, familiile vor fi binecuvântate, protejate și, cel mai important, vor avea dragoste.

Odată ce ai o familie, primul lucru la care te gândești este dragostea și, în același timp, protecția familiei. Ambele sunt la fel de importante, dar, evident, dragostea este întotdeauna mai importantă decât orice altceva. Cu toate acestea, nu putem uita binecuvântarea din familie.

Primii noștri profesori sunt părinții noștri, familia noastră. De la ei învățăm tot ceea ce ne va guverna viața, valorile și principiile noastre, în afara casei. Dumnezeu a creat bărbatul și femeia și i-a binecuvântat, dându-le o misiune dublă. În primul rând, să ne înmulțim, să fim roditori și să umplem pământul de copii. Cu familia noastră producem legături atât de puternice încât nu se rup niciodată, legături care, în ciuda distanței, rămân puternice și ne țin împreună, așa că, prin următoarele versete, le putem folosi în timp ce ne rugăm pentru ei. “Dar bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El, şi îndurarea Lui pentru copiii copiilor lor,” (Psalmul 103:17).


1) Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. (Exod 20:12)
2) Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15)
3) Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El.
Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe.
Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmi 127:3-5)
4) Dar bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El, şi îndurarea Lui pentru copiii copiilor lor, (Psalmi 103:17)
5) Nevasta ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale; copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. (Psalmi 128:3)
6) Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbe 22:6)
7) Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând:
 „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” (Proverbe 31:28-29)
8) Omul acesta era cucernic şi temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului şi se ruga totdeauna lui Dumnezeu. (Faptele apostolilor 10:2)
9) Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. (1 Timotei 5:8)
10) Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.” (Faptele apostolilor 16:31)
11) Cine acoperă o greşeală, caută dragostea, dar cine o pomeneşte mereu în vorbirile lui, dezbină pe prieteni. (Proverbe 17:6)
12) Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4)
13) Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip:
Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei! (Isaia 49:15-16)
14) Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire. (1 Corinteni 1:10)
15) Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.
 Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. (Deuteronom 6:6-7)

O familie în binecuvântare

Cele 15 versete de dragoste, binecuvântare și protecție pentru familie, conform Bibliei creștine, vor fi o mare motivație pentru a avea un cămin constituit în pace, principii bune și identitate, sub sprijinul Domnului nostru Iisus Hristos. Mergeți pe urmele Duhului Sfânt, căci el este călăuza voastră. El vă va îndruma spre cele mai bune căi de a avea armonie în familie.

Rugăciune

Doamne, Tu ești Alfa și Omega! Dumnezeule creator al cerului și al pământului, tu ești cel dintâi și cel de pe urmă, începutul și sfârșitul. Sfinte Părinte, îți mulțumesc pentru familia pe care mi-ai dat-o. Te rog să-i binecuvântezi cu orice binecuvântare de sus, ajută-ne să rămânem în comuniune intimă cu tine, ca să învățăm să trăim în ascultare de cuvântul tău, indiferent de neînțelegeri și diferențe, fie ca iubirea și unitatea să prevaleze mereu între noi. Îți cer ca fiecare membru al familiei mele să aibă o inimă dispusă să trăiască în conformitate cu planul divin pe care l-ai stabilit deja în Cuvântul Tău. Cu siguranță, este voința ta ca noi, familiile, să îndeplinim scopul tău și planul inițial pentru care am fost create, ajută-ne să învățăm să trăim în acord reciproc, dă-ne înțelepciunea de a lua decizii bune. Doamne, fă ca noi să fim călăuziți de prezența Duhului Tău cel Sfânt, pentru că recunosc că prezența Ta este singura garanție că binecuvântarea Ta va curge mereu peste viețile noastre. Te rog să ne întărești în orice dificultate și să continuăm să vedem din ce în ce mai mult gloria Ta în fiecare domeniu al vieții noastre. Păzește-ne și ne izbăvește de tot răul. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!