16 Versete biblice despre mulțumire

Visits: 856

Mulțumirea creștină nu este ceva natural în oameni, dar Dumnezeu ne poruncește să trăim în mulțumire. De câte ori am auzit expresii de genul „ce vom face?”, „Nu există alt remediu”. Dar aceasta nu este mulțumire: este resemnare sau fatalism. Mulțumirea creștină are mai mult de-a face cu acceptarea. Este să recunoaștem că Dumnezeu vede și controlează tot ceea ce se întâmplă în viața mea și în toată creația și, prin urmare, implică faptul că accept cu pace și seninătate orice circumstanță care vine în viața mea, fie ea bună sau rea, de ce nu nu se întâmplă nimic în afara voinței Sale pentru viața mea, care, în Hristos, este întotdeauna bună, plăcută și perfectă.

Mulțumirea este deasupra circumstanțelor, nu este legată de evenimente sau probleme. Putem plânge la moartea cuiva drag și în același timp să avem mulțumire, pace și bucurie, pentru că știm că totul se află în planul divin și perfect al lui Dumnezeu. Așa cum a spus medicul Paul Tornier: „Ceea ce ne face fericiți sau nefericiți nu sunt circumstanțele, ci atitudinea noastră față de ele”.

16 Versete biblice despre mulțumire

1 Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa. (Filipeni 4:12)

2 Caci noi n-am adus nimic in lume, si nici nu putem sa luam cu noi nimic din ea. 8 Daca avem, dar, cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns. (1 Timotei 6:7-8)

3 Prin El, sa aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui. (Evrei 13:15)

4 Negresit, evlavia insotita de multumire este un mare castig. (1 Timotei 6:6)

5 Nu zic lucrul acesta avand in vedere nevoile mele; caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc. (Filipeni 4:11)

6 De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos; caci cand sunt slab, atunci sunt tare. (2 Corinteni 12:10)

7 Mai bine putin, cu dreptate, decat mari venituri, cu strambatate. (Proverbe 16:8)

8 De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

9 Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui. (Romani 12:6)

10 Apoi le-a zis: “Vedeti si paziti-va de orice fel de lacomie de bani; caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui.” (Luca 12:15)

11 “Doamne”, I-a zis Filip, “arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns.” (Ioan 14:8)

12 Isus a zis apoi ucenicilor Sai: “De aceea va spun: nu va ingrijorati cu privire la viata voastra, gandindu-va ce veti manca, nici cu privire la trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. 23 Viata este mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea. (Luca 12:22-23)

13 Atunci Iov s-a sculat, si-a sfasiat mantaua si si-a tuns capul. Apoi, aruncandu-se la pamant, s-a inchinat 21 si a zis: “Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat – binecuvantat fie Numele Domnului!” (Iov 1:20-21)

14 Frica de Domnul duce la viata, si cel ce o are petrece noaptea satul, fara sa fie cercetat de nenorocire. (Proverbe 19:23)

15 Eu zic Domnului: “Tu esti Domnul meu, Tu esti singura mea fericire!” (Psalmii 16:2)

16 Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima multumita are un ospat necurmat. (Proverbe 15:15)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 11 Promedio: 3.8]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!