18 Versete biblice despre compasiune

Visits: 63

Compasiunea este una dintre cele mai remarcabile calități ale unei persoane. Biblia ne învață că, așa cum Dumnezeu este plin de compasiune față de noi, noi ar trebui să fim plini de compasiune față de ceilalți, dar ce mai spune Sfânta Scriptură despre acest subiect? Mai jos este o listă cu unele dintre textele biblice despre compasiune:

1 Domnul a raspuns: “Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea si voi chema Numele Domnului inaintea ta; Eu Ma indur de cine vreau sa Ma indur si am mila de cine vreau sa am mila!” (Exodul 33:19)

2 bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, 23 ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare! (Plangerile 3:22-23)

3 Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El. (Psalmii 103:13)

4 Mari sunt indurarile Tale, Doamne! Invioreaza-ma dupa judecatile Tale! (Psalmii 119:156)

5 Domnul este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si plin de bunatate. 9 Domnul este bun fata de toti, si indurarile Lui se intind peste toate lucrarile Lui. (Psalmii 145:8-9)

6 Totusi Domnul asteapta sa Se milostiveasca de voi si Se va scula sa va dea indurare, caci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toti cei ce nadajduiesc in El! (Isaia 30:30)

7 “Asa a vorbit Domnul ostirilor: “Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul. 10 Nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac, si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau.” (Zaharia 7:9-10)

8 Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efeseni 4:32)

9 Deci, daca este vreo indemnare in Hristos, daca este vreo mangaiere in dragoste, daca este vreo legatura a Duhului, daca este vreo milostivire si vreo indurare, 2 faceti-mi bucuria deplina si aveti o simtire, o dragoste, un suflet si un gand. 3 Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci, in smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. (Filipeni 2:1-3)

10 Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare. 13 Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. (Coloseni 3:12-13)

11 Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti. (1 Petru 3:8)

12 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, 4 care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz! (2 Corinteni 1:3-4)

13 Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. (Romani 12:15)

14 Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramane in el dragostea de Dumnezeu? (1 Ioan 3:17)

15 Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip: 16 Iata ca te-am sapat pe mainile Mele, si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei! (Isaia 49:15-16)

16 Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. (Evrei 4:15)

17 Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine. (Isaia 54:10)

18 Voi intari casa lui Iuda si voi izbavi casa lui Iosif; ii voi aduce inapoi, caci Mi-este mila de ei, si vor fi ca si cand niciodata nu i-as fi lepadat; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, si-i voi asculta. (Zaharia 10:6)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!