19 Versete biblice despre Diavol

Visits: 105

Deși a fost dat afară din cer, el încă caută să-și ridice tronul deasupra lui Dumnezeu. El falsifică tot ceea ce face Dumnezeu, sperând să câștige închinarea lumii și încurajând opoziția față de împărăția lui Dumnezeu. Satana este originea principală din spatele oricărei secte sau religii false din lume. Satana va face orice și tot ce îi stă în putere pentru a se opune lui Dumnezeu și celor care Îl urmează. Cu toate acestea, soarta lui Satana este pecetluită cu eternitate în lacul de foc (Apocalipsa 20:10).

Diavolul nu vrea să știm adevărul despre el. Multe dezinformări despre Satana provin de la Hollywood și alte surse incorecte. Este imperativ să mergem la Biblie în căutarea adevărului pe acest subiect și alte subiecte. Biblia ne spune clar că Satan există și ne dă semne cu privire la modul în care operează. Nu avem niciun motiv să ne lăsăm intimidați de Satana, deoarece puterea lui este infinit inferioară celei a lui Dumnezeu, totuși Biblia ne învață să nu fim naivi în lupta noastră spirituală.

Versete biblice despre Diavol

1 Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. (1 Petru 5:8)

2 Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:11)

3 Credincios este Domnul: El va va intari si va va pazi de cel rau. (2 Tesaloniceni 3:3)

4 Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. (Efeseni 6:12)

5 “Maniati-va, si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mania voastra 27 si sa nu dati prilej diavolului. (Efeseni 6:26-27)

6 Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

7 Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului. (1 Ioan 3:8)

8 Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1 Corinteni 10:13)

9 Intareste-mi pasii in cuvantul Tau si nu lasa nicio nelegiuire sa stapaneasca peste mine! (Psalmii 119:133)

10 Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. (Ioan 8:44)

11 De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. (Efeseni 6:13)

12 Dumnezeul pacii va zdrobi in curand pe Satana sub picioarele voastre. Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu voi! Amin. (Romani 16:20)

13 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” (Matei 6:13)

14 Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. (Ioan 17:15)

15 Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre. (1 Corinteni 7:5)

16 El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui, 14 in care avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor. (Coloseni 1:13-14)

17 Domnul a zis Satanei: “Iata, iti dau pe mana tot ce are, numai asupra lui sa nu intinzi mana.” Si Satana a plecat dinaintea Domnului. (Iov 1:12)

18 Isus, plin de Duhul Sfant, S-a intors de la Iordan si a fost dus de Duhul in pustiu, 2 unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile. N-a mancat nimic in zilele acelea; si, dupa ce au trecut acele zile, a flamanzit. ( Luca 4:1-2)

19 Petru i-a zis: “Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei? 4 Daca n-o vindeai, nu ramanea ea a ta? Si, dupa ce ai vandut-o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei? Cum s-a putut naste un astfel de gand in inima ta? N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” (Faptele Apostolilor 5:3.4)

Biblia spune că „întreaga lume este sub controlul celui rău” (1 Ioan 5:19) și trebuie „ Fiţi treji! Vegheaţi! Duşmanul vostru, diavolul[a], dă târcoale ca un leu care rage, căutând pe cineva să înghită. “(1 Petru 5: 8). Deși creștinii au o mare speranță, pentru că Isus Hristos (Ioan 16:33) și credința noastră în el (1 Ioan 5: 4) au învins răutatea lui Satana. Mai mare este cel care este în tine decât cel care este în lume “(1 Ioan 4: 4).

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!