20 de Versete care să te elibereze dacă te simți vinovat de autism

Visits: 26

Este chinuitor să trăiești cu vinovăția pentru ceva ce nu ai făcut. Mamele copiilor cu autism și cu alte boli, afecțiuni sau tulburări trec prin procesul de vinovăție pentru o lungă perioadă de timp. Aceștia cred că au făcut ceva greșit în timpul sau înainte de sarcină și, ca urmare, copilul lor s-a născut cu probleme de autism.

A te simți vinovat când nu ești vinovat este un sentiment mistuitor care te împiedică să mergi mai departe. Nu crede în această mare minciună! Nu există nimic pe care ființele umane să-l poată face pentru a anula scopul lui Dumnezeu.

Repetați împreună fiecare verset de mai jos, până când vă veți simți mai bine și vina va dispărea.

  • Citește toate versetele biblice despre vinovăție, unul câte unul.
  • Simte mângâierea lui Dumnezeu în timp ce le citești.
  • Meditați asupra a ceea ce citiți.
  • Personalizați promisiunile lui Dumnezeu.
  • Primiți vindecare în timp ce meditați la fiecare text biblic.
  • Eliberați-vă de minciuna vinovăției în legătură cu autismul și alte boli.
  • Repetă cu voce tare versetul biblic despre vinovăție care te-a ajutat cel mai mult.
  • Memorează textul biblic cu care te-ai identificat cel mai mult.

Cuvântul lui Dumnezeu te vindecă de vinovăție

1) Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie! (Psalmi 32:2)

2) Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine. Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni? (Psalmi 56:3-4)

3) Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmi 59:16)

4) Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea. (Psalmi 62:5)

5) Să rămână de ruşine şi înfruntaţi cei ce vor să-mi ia viaţa! Să dea înapoi şi să roşească cei ce-mi doresc pieirea! (Psalmi 70:2)

6) Atunci, în strâmtorarea lor au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor; (Psalmi 107:6)

Dumnezeu te restaurează

7) vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele Arbeh, Ielec, Hasil şi Gazam, oştirea Mea cea mare pe care am trimis-o împotriva voastră. (Ioel 2:25)

8) Voi căuta pe cea pierdută, voi aduce înapoi pe cea rătăcită, voi lega pe cea rănită şi voi întări pe cea slabă. Dar voi păzi pe cele grase şi pline de vlagă: vreau să le pasc cum se cade.” (Ezechiel 34:16)

9) Iată, Domnul Dumnezeu vine cu putere şi porunceşte cu braţul Lui. Iată că plata este cu El, şi răsplătirile vin înaintea Lui. El Îşi va paşte turma ca un păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sânul Lui şi va călăuzi blând oile care alăptează. (Isaia 40:10-11)

10) De unde erai părăsită şi urâtă, şi nimeni nu trecea prin tine, te voi face o podoabă veşnică, o pricină de bucurie pentru oameni din neam în neam. (Isaia 60:15)

11) Nu te vor mai numi „Părăsită” şi nu-ţi vor mai numi pământul un pustiu, ci te vor numi: „Plăcerea Mea este în ea”, şi ţara ta o vor numi „Beula”, „Măritată”, căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine, şi ţara ta se va mărita iarăşi. (Isaia 62:4)

12) Ei vor fi numiţi „Popor sfânt”, „Răscumpăraţi ai Domnului”. Iar pe tine te vor numi „Cetate căutată şi nepărăsită”. (Isaia 62:12)

13) Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna. (Plangerile lui Ieremia 3:31)

14) Căci Domnul nu lasă pe poporul Său şi nu-Şi părăseşte moştenirea. (Psalmi 94:14)

15) Întreb, dar: „A lepădat Dumnezeu pe poporul Său?” Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din sămânţa lui Avraam, din seminţia lui Beniamin. (Romani 11:1)

16) Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de îndurare cu toţi cei ce Te cheamă. (Psalmi 86:5)

17) Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmi 34:18)

18) Prin aceasta vom cunoaşte că suntem din adevăr şi ne vom linişti inimile înaintea Lui, în orice ne osândeşte inima noastră; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră şi cunoaşte toate lucrurile. (1 Ioan 3:19-20)

19) în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor. (Coloseni 1:14)

20) Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4:32)

Din experiența ta, ai simțit vreodată vinovăție în legătură cu autismul sau cu orice altă situație? Scrieți comentariile dumneavoastră mai jos. Nu uitați că cea mai importantă persoană care vă poate ajuta copiii sunteți dumneavoastră – puteți să o faceți!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!