20 dintre cele mai cunoscute versete biblice

Visits: 156

Cuvântul lui Dumnezeu este transformator și puternic. Să ne uităm la unele dintre cele mai cunoscute versete biblice, și să învățăm să le folosim pentru a ne apropia de Tatăl nostru ceresc, într-o atitudine de rugăciune și cu inimi pline de recunoștință.

1 Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filipeni 4:13)

Îți mulțumesc,Tată, pentru că în Hristos am puterea necesară pentru a face față dificultăților vieții.

2 Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

Doamne, să nu uit niciodată cât de mare este dragostea ta pentru mine. Mulțumesc pentru jertfa imensă a lui Isus pe cruce prin care pot avea viața veșnică.

3 De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Romani 8:28)

Mulțumesc, Doamne, pentru încrederea pe care o pot avea dacă îmi permit ceva în viața mea, acea situație va funcționa pentru binele meu pentru că te iubesc din toată inima.

4 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, 5 nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, 6 nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, 7 acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. 8 Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. (1 Corinteni 13:4-8)

Tată, aceasta este iubirea care vine de la tine. Vreau să mă umplu mai mult cu prezența și dragostea ta. Vreau să fiu mai mult ca tine! Transformă-mi inima în așa fel încât să-mi iubesc aproapele în acest fel.

5 Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: “Intareste-te si imbarbateaza-te”? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face.” (Iosua 1:9)

Doamne, ajută-mă să fiu puternic și curajos. Îndepărtează orice teamă care mă împiedică să te simt. Ajută-mă să experimentez prezența ta în orice moment și să îmi amintesc că de la tine primesc toată puterea necesară pentru a realiza ceea ce m-ai chemat să fac.

6 “Domnul sa te binecuvanteze si sa te pazeasca! 25 Domnul sa faca sa lumineze fata Lui peste tine si sa Se indure de tine! 26 Domnul sa-Si inalte fata peste tine si sa-ti dea pacea! 27 Astfel sa puna Numele Meu peste copiii lui Israel, si Eu ii voi binecuvanta.” (Numeri 6:24-26)

Doamne, ajută-mă să recunosc lucrarea ta și binecuvântările pe care le aduci în viața mea. Vreau să îți fiu recunoscător binecuvântarea ta în favoarea mea și mai presus de orice, vreau să-ți primesc pacea și să trăiesc cu încredere în tine.

7 Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. 7 Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

Tată, nici o situație să nu mă facă să uit că mă pot întoarce la tine în rugăciune și recunoștință. Nu-mi permite să-mi fac griji și să pierd sentimentul prezenței și al liniștii tale. Salvează-mi mintea și ajută-mă să mă refugiez în brațele tale de dragoste.

8 pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. (2 Corinteni 5:7)

Tată, deși nu te pot vedea cu ochii mei fizici, am încredere că ești alături de mine tot timpul. Îți mulțumesc că îmi ghidezi pașii în fiecare zi și îmi arăți calea de urmat. Voința și prezența ta aduc pace vieții mele și afirmă calea mea. Ajută-mă să fiu ascultător.

9 Pavel si Sila i-au raspuns: “Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta.” (Faptele Apostolilor 16:31)

Mulțumesc, Doamne, pentru mântuirea pe care mi-ai acordat-o prin credința în Isus Hristos. Ajută-mi familia să simtă prezența ta și să crească în credință. Vreau ca fiecare dintre ei, ca și mine, să experimenteze dragostea ta, să-şi predea viața și să decidă să te accepte ca Mântuitor.

10 Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Doamne, ajută-mă să nu mă tem sau să am anxietate. Vreau să trăiesc cu siguranța că ești cu mine și îmi dai ajutorul necesar pentru a depăși problemele și obstacolele care apar în viața mea. Mulțumesc că mă ții în brațe și nu mă vei lăsa niciodată să plec. Cu tine am pace și victorie asupra dificultăților.

11 (O cantare a lui David.) Domnul este pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. 2 El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna; (Psalmii 23:1-2)

Mulțumesc, Doamne, pentru că tu ești păstorul credincios care are grijă de mine, mă îngrijește și mă ajută. Mulțumesc că încrederea în tine aduce odihnă și pace sufletului meu.

12 Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. (Psalmii 23:4)

Tată, în cele mai întunecate momente în care se pare că totul se termină, ajută-mă să-mi amintesc că ești cu mine și nu am de ce să mă tem. Fie ca eu să simt prezența și să văd lumina ta, ca ființa mea să fie plină de speranță și pace. Mulțumesc că ai fost mereu alături de mine.

13 Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan 14:6)

Mulțumesc, Doamne, pentru că viața adevărată vine de la tine. În tine am scop și direcție, mă ghidezi și mă ajuți să trăiesc așa cum vrei. Mulțumesc pentru că adevărul este că îți aparțin pentru eternitate. Ajută-mă să te slăvesc astăzi și mereu.

14 Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. 9 Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)

Îți mulțumesc Doamne pentru incredibilul dar al mântuirii. În tine, și datorită ție, am speranța vieții veșnice.

15 Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ieremia 29:11)

Mulțumesc Doamne că ai planuri bune pentru mine și pentru toți cei care te iubim. Ajută-mă să-ți ascult vocea și să fiu ascultător, să nu mă abat niciodată de la planul tău. Vreau să am întotdeauna încredere în imensa ta iubire.

16 Prin credinta si Sara, cu toata varsta ei trecuta, a primit putere sa zamisleasca, fiindca a crezut in credinciosia Celui ce-i fagaduise. (Evrei 11:11)

Tată iubit, credința mea să fie întotdeauna în tine. Fie ca ochii mei spirituali să fie atenți la direcția ta știind că, deși ochii mei fizici nu văd nimic, Tu lucrezi în domeniul spiritual și te pot urma cu încredere absolută.

17 Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne inveselim in ea! (Psalmii 118:24)

Mulțumesc, Tată , că acționezi minunat în fiecare zi. Îți mulțumesc mai ales pentru ziua în care ai venit în viața mea, ziua în care te-am primit ca Rege și Domn al inimii mele. Mulțumită acestui fapt mă voi bucura și mă voi bucura de tine pentru eternitate.

18 Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2 Timotei 1:7)

Tată, ajută-mă să fiu curajos și să folosesc darurile pe care mi le-ai dat pentru a răspândi iubirea și împărăția ta peste tot. Ajută-mă să fac tot posibilul să fac lucrurile care sunt importante pentru tine.

19 (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al fiilor lui Core. De cantat pe alamot. O cantare.) Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. 2 De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor. (Psalmii 46:1-2)

Tată iubit, în brațele tale am toată siguranța și protecția de care am nevoie. Ajută-mă să-mi amintesc că, atunci când vor veni furtunile și flagelele cumplite ale vieții, vei fi alături de mine. Ești atotputernic și mă pot refugia în tine. Mulțumesc că nu te vei întoarce cu spatele în momentele mele de cea mai mare nevoie.

20 Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug. (Ioan 10:10)

Mulțumesc, Doamne, pentru viața bogată pe care o am în tine, o viață plină de prezența Duhului Sfânt. Ajută-mă să mă concentrez asupra ta și să îți fac voia, să văd oamenii și circumstanțele așa cum le vezi tu.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!