21 de Psalmi care te vor inspira să te încrezi în Dumnezeu

Visits: 29

Atunci când te afli în necazuri și nu găsești o cale de ieșire, este important să apelezi la Biblie, în special la Psalmi, pentru că există mai multe exemple de beneficii ale încrederii în Dumnezeu.

În momentele dificile, ne putem pierde credința și putem simți că suntem singuri. Dar cartea Psalmii ne amintește că numai în Dumnezeu avem speranță și mântuire; și chiar și atunci când se întâmplă lucruri rele în jurul nostru, El va fi mereu cu noi, ferindu-ne de primejdii.

Vă recomandăm să citiți capitolele întregi ale acestor psalmi, pentru că au fost scrise de oameni care au ajuns să se încreadă în Dumnezeu chiar și atunci când totul părea pierdut.

1) Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică? (Psalmi 27:1)

2) Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta! (Psalmi 31:1)

3) Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile. (Psalmi 57:1)

4) Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile. (Psalmi 57:1)

5) Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. (Psalmi 62:1)

6) Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijină. (Psalmi 63:8)

7) Dumnezeule, nu Te depărta de mine! Dumnezeule, vino degrabă în ajutorul meu! (Psalmi 71:12)

8) Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. (Psalmi 73:25)

9) Dumnezeule, căile Tale sunt sfinte! Care dumnezeu este mare ca Dumnezeul nostru? (Psalmi 77:13)

10) zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmi 91:2)

11) În mijlocul strâmtorării am chemat pe Domnul: Domnul m-a ascultat şi m-a scos la larg. (Psalmi 118:5)

12) Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmi 121:1-2)

13) Ai milă de noi, Doamne, ai milă de noi, căci suntem sătui de dispreţ; (Psalmi 123:3)

14) Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmi 124:8)

15) Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie. (Psalmi 125:1)

16) Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalmi 143:10)

17) Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său! (Psalmi 146:5)

18) Eu strig: „Lăudat să fie Domnul!”, şi sunt izbăvit de vrăjmaşii mei. Mă înconjuraseră legăturile morţii şi mă îngroziseră râurile pieirii; (Psalmi 18:3-4)

19) Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa. (Psalmi 55:16)

20) Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. (Psalmi 46:1)

21) Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. (Psalmi 23:1:4)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!