23 de Versete biblice despre pocăință

Visits: 724

Ce învață Scriptura despre pocăință? Cea mai comună traducere a „pocăiței” este „întoarcere” sau „întoarce”. Două cerințe de pocăință incluse în sub sunt „să te întorci de la rău și să te întorci spre bine”. Cea mai critică din punct de vedere teologic este ideea întoarcerii la Dumnezeu sau îndepărtarea de rău. Dacă cineva se îndepărtează de Dumnezeu, este indicată apostazia. De trei ori Ezechiel a inclus chemarea lui Dumnezeu către poporul Israel: “Pocăiți-vă! Întoarceți-vă de la idolii voștri și renunțați la toate practicile voastre detestabile!” “Pocăiește-te! Întoarce-te de la toate ofensele tale”, “Întoarce-te! Întoarce-te de la căile tale rele”. O astfel de chemare era caracteristică profeților.

O rugăciune pentru pocăința zilnică Doamne, îți mulțumesc pentru iertare. îți mulțumim că nu neai abandonat în greșelile noastre. Ajută-mă să mă conving de păcat și ajută-mă să accept mila ta fără rușine. Mulțumesc pentru dragostea pe care mi-ai revărsat-o pentru mine și pentru toți copiii tăi. Ajută-mă să trăiesc din această iubire astăzi. În Numele lui Isus, Amin.

Pocăința ne determină să cultivăm evlavia în timp ce eradicăm obiceiurile care duc la păcat. Aflați mai multe despre adevăratul sens al pocăinței din Scripturi și în versetele biblice de mai jos.

1 Daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2 Cronici 7:14)

2 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

3 Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare. (Faptele Apostolilor 3:19)

4 Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare. (Proverbe 28:13)

5 Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra. (Matei 3:8)

6 Daca va intoarceti la Domnul, fratii vostri si fiii vostri vor gasi mila la cei ce i-au luat robi si se vor intoarce in tara. Caci Domnul Dumnezeul vostru este milostiv si indurator si nu-Si va intoarce fata de la voi, daca va intoarceti la El.” (2 Cronici 30:9)

7 Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. (2 Petru 3:9)

8 Duceti-va de invatati ce inseamna: “Mila voiesc, iar nu jertfa!” Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Matei 9:13)

9 De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.” (Matei 4:17)

10 Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita! (Iacov 4:8)

11 Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! (Apocalipsa 3:19)

12 Sfasiati-va inimile, nu hainele, si intoarceti-va la Domnul Dumnezeul vostru. Caci El este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate si-I pare rau de relele pe care le trimite. (Ioel 2:13)

13 Tot asa, va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de oameni neprihaniti care n-au nevoie de pocainta. (Luca 15:7)

14 Caci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va, dar, la Dumnezeu si veti trai.” (Ezechiel 18:32)

15 Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; (Faptele Apostolilor 17:30)

16 El zicea: “S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.” (Marcu 1:15)

17 N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Luca 5:32)

18 Spune-le, dar: “Asa vorbeste Domnul ostirilor: “Intoarceti-va la Mine, zice Domnul ostirilor, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor. (Zaharia 1:3)

19 Tot asa, va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste.” (Luca 15:10)

20 Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. (Luca 13:3)

21 “Pocaiti-va”, le-a zis Petru, “si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Faptele Apostolilor 2:38)

22 Intoarceti-va sa ascultati mustrarile mele! Iata, voi turna duhul meu peste voi, va voi face cunoscut cuvintele mele… (Proverbe 1:23)

23 Luati seama la voi insiva! Daca fratele tau pacatuieste impotriva ta, mustra-l! Si daca-i pare rau, iarta-l! Si, chiar daca pacatuieste impotriva ta de sapte ori pe zi, si de sapte ori pe zi se intoarce la tine si zice: “Imi pare rau!”, sa-l ierti.” (Luca 17:3-4)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 8 Promedio: 4.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!