24 de Versete biblice despre bunâtate

Visits: 620

Dumnezeu să vă binecuvânteze, astăzi vă prezentăm o listă de versete biblice despre Bunătate. Când ești umplut de Duhul Sfânt, bunătatea începe să vină în viața noastră pentru că este o bunătate pe care Dumnezeu a lăsat-o copiilor săi.

Definiție. Semnificația biblică a bunătății Se referă la persoana care este milostivă, bună, plină de milă, plină de compasiune și generoasă. Biblia se referă în cea mai mare parte la bunătate, ca un exemplu cum Dumnezeu a iertat pe poporul său,deși ei au eșuat și au păcătuit împotriva lui Dumnezeu, el a avut întotdeauna milă să ierte fiecare greșeală pe care a comis-o.

1 Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efeseni 4:32)

2 Asadar, cat avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilor in credinta. (Galateni 6:10)

3 Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine. (Romani 12:21)

4 Domnul este bun; El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El. (Naum 1:7)

5 Domnul este drept in toate caile Lui si milostiv in toate faptele Lui. (Psalmii 145:17)

6 Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine. (Romani 12:9)

7 Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

8 Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc. (1 Corinteni 10:23)

9 Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri. (Matei 5:15-16)

10 Increde-te in Domnul si fa binele; locuieste in tara si umbla in credinciosie. (Psalmii 37:3)

11 De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

12 Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna, (2 Corinteni 9:8)

13 O! daca n-as fi incredintat ca voi vedea bunatatea Domnului pe pamantul celor vii!… (Psalmii 27:13)

14 Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; si mai mult pretuieste un sarac decat un mincinos. (Proverbe 19:22)

15 Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud. (Efeseni 4:29)

16 Departeaza-te de rau si fa binele; cauta pacea si alearga dupa ea! (Psalmii 34:14)

17 Asa vorbeste Domnul: “Stati in drumuri, uitati-va si intrebati care sunt cararile cele vechi, care este calea cea buna: umblati pe ea, si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!” Dar ei raspund: “Nu vrem sa umblam pe ele!” (Ieremia 6:16)

18 Si cine va va face rau, daca sunteti plini de ravna pentru bine? (1 Petru 3:13)

19 iti, dar, milostivi cum si Tatal vostru este milostiv. (Luca 6:36)

20 Adu-Ti aminte, Doamne, de indurarea si bunatatea Ta; caci sunt vesnice. Nu-Ti aduce aminte de greselile din tineretea mea, nici de faradelegile mele; ci adu-Ti aminte de mine, dupa indurarea Ta, pentru bunatatea Ta, Doamne! (Psalmii 25:6-7)

21 Nu va inselati: “Tovarasiile rele strica obiceiurile bune”. (1 Corinteni 15:33)

22 Atunci vei intelege dreptatea, judecata, nepartinirea, toate caile care duc la bine. (Proverbe 2:9)

23 El S-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-Si curete un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune. (Tit 2:14)

24 Vreau, de asemenea, ca femeile sa se roage imbracate in chip cuviincios, cu rusine si sfiala; nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu margaritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase. (1 Timotei 2:9-10)

Înțelesul biblic al bunătății este în toate sensurile o mostră a marii iubiri a lui Dumnezeu care sub toate aspectele ne oferă într-un mod necondiționat, generos și prețuit dragostea sa, confortul său și că în toate aspectele este un mare ajutor, din acest motiv El deschide cerurile și sună clopotele, astfel încât existența și dragostea lor să poată fi văzute prin credință ca bunătate pentru toți.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!