24 Versete biblice despre post

Visits: 643

Postul este una dintre disciplinele spirituale pe care este bine pentru noi să le exercităm ca creștini. Ne ajută să ne întărim spiritul și să ne apropiem de Dumnezeu, deoarece ne oferă posibilitatea de a nega ceva corpului nostru și de a alege voluntar să prioritizăm ceva spiritual: relația noastră cu Dumnezeu.

Înțelesul de bază al cuvântului post este abținerea completă sau parțială de la mâncare sau băutură pentru o perioadă de timp. Înseamnă că atunci când decidem să postim pentru un anumit timp, se înțelege că vom înceta să mâncăm sau să bem complet sau parțial.

¿Care trebuie să fie motivul principal al postului?

Motivul principal al postului ar trebui să fie să ne apropiem de Dumnezeu, să-i arătăm dragostea, ascultarea și supunerea noastră. Nu ar trebui să marcăm o zi de post din motive egoiste sau pentru a obține ceva ce vrem să ne acorde Dumnezeu în schimb.

24 Versete biblice despre post


1 Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug; imparte-ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau. (Isaia 58:6-7)

2 Pentru aceasta am postit si am chemat pe Dumnezeul nostru. Si El ne-a ascultat. (Ezra 8:23)

3 Ci tu, cand postesti, unge-ti capul si spala-ti fata, ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati. (Matei 6:17-18)

4 “Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!” (Ioel 2:12)

5 Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. (Matei 6:16)

6 N-am mancat deloc bucate alese, nu mi-a intrat in gura nici carne, nici vin si nici nu m-am uns deloc, pana s-au implinit cele trei saptamani. (Daniel 10:3)

7 Atunci, dupa ce au postit si s-au rugat, si-au pus mainile peste ei si i-au lasat sa plece. (Faptele Apostolilor 13:3)

8 Isus, plin de Duhul Sfant, S-a intors de la Iordan si a fost dus de Duhul in pustiu, unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile. N-a mancat nimic in zilele acelea; si, dupa ce au trecut acele zile, a flamanzit. (Luca 4:1-2)

9 Pe cand slujeau Domnului si posteau, Duhul Sfant a zis: “Puneti-Mi deoparte pe Barnaba si pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.” (Faptele Apostolilor 13:2)

10 Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile si patruzeci de nopti. N-a mancat deloc paine si n-a baut deloc apa. Si Domnul a scris pe table cuvintele legamantului, cele Zece Porunci. (Exodul 34;28)

11 Facem cunoscut imparatului ca, daca va fi zidita din nou cetatea aceasta si daca i se vor ridica zidurile, prin chiar faptul acesta, nu vei mai avea stapanire dincoace de Rau.” (Ezra 4:16)

12 Apoi, Ezra a plecat dinaintea Casei lui Dumnezeu si s-a dus in odaia lui Iohanan, fiul lui Eliasib. Cand a intrat, n-a mancat paine si n-a baut apa, pentru ca era mahnit din pricina pacatului fiilor robiei. (Ezra 10:6)

13 Toti copiii lui Israel si tot poporul s-au suit si au venit la Betel; au plans si au ramas acolo inaintea Domnului, au postit in ziua aceea pana seara si au adus arderi de tot si jertfe de multumire inaintea Domnului. (Judecatorii 20:26)

14 Si s-au strans la Mitpa. Au scos apa si au varsat-o inaintea Domnului, si au postit in ziua aceea, zicand: “Am pacatuit impotriva Domnului!” Samuel judeca pe copiii lui Israel la Mitpa. (1 Samuel 7:6)

15 In spaima sa, Iosafat si-a indreptat fata sa caute pe Domnul si a vestit un post pentru tot Iuda. (2 Cronici 20:3)

16 In a douazeci si patra zi a aceleiasi luni, copiii lui Israel s-au adunat, imbracati in saci si presarati cu tarana, pentru tinerea unui post. Cei ce erau din neamul lui Israel, despartindu-se de toti strainii, au venit si si-au marturisit pacatele lor si faradelegile parintilor lor. (Neemia 9:2-2)

17 Si eu, cand erau ei bolnavi, ma imbracam cu sac, imi smeream sufletul cu post si ma rugam cu capul plecat la san. (Psalmii 35:13)

18 Plang si postesc, si ei ma ocarasc. (Psalmii 69:10)

19 Oamenii din Ninive au crezut in Dumnezeu, au vestit un post si s-au imbracat cu saci, de la cei mai mari pana la cei mai mici. (Iona 3:5)

20 Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. (Matei 6:16)

21 Au randuit prezbiteri in fiecare biserica si, dupa ce s-au rugat si au postit, i-au incredintat in mana Domnului, in care crezusera. (Faptele Apostolilor 14:23)

22 “La ce ne foloseste sa postim” – zic ei – “daca Tu nu vezi? La ce sa ne chinuim sufletul, daca Tu nu tii seama de lucrul acesta?” – Pentru ca, zice Domnul, in ziua postului vostru, va lasati in voia pornirilor voastre si asupriti pe simbriasii vostri. (Isaia 58:3)

23 Iata, postiti ca sa va ciorovaiti si sa va certati, ca sa bateti rautacios cu pumnul; nu postiti cum cere ziua aceea, ca sa vi se auda strigatul sus. (Isaia 58:4)

24 Oare acesta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig si sa se culce pe sac si cenusa? Aceasta numesti tu post si zi placuta Domnului? (Isaia 58:5)

Vrei să te apropii de Dumnezeu? Doriți să primiți instrucțiuni pentru o decizie? Treci printr-un moment dificil din viața ta? Poate fi un moment bun pentru a posti. Întrebați-l pe Dumnezeu dacă aceasta este dorința Lui pentru voi. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru cel mai bun mod de a face acest lucru. Nu uitați că Tatăl tânjește să ne apropiem de el și nu-i respinge niciodată pe cei care îl caută.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 6 Promedio: 2.7]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!