25 de Versete biblice despre a dărui

Views: 237

Bună, Dumnezeu să vă binecuvânteze, astăzi vrem să vă prezentăm o listă de versete biblice despre Darea. Acest subiect este important, deoarece Dumnezeu vrea să ne dezvăluie o parte din bunătatea Lui. Așa cum se spune în Sfintele Scripturi: Este mai bine să dai decât să primești.

Biblia ne învață multe despre a da și a binecuvânta pe alții, în special pe cei mai puțin norocoși și nevoiași dintre noi. Vă prezentăm aceste scripturi care ne spun despre dăruire.

1 Caci ce sunt eu si ce este poporul meu, ca sa putem sa-Ti aducem daruri de bunavoie? Totul vine de la Tine si din mana Ta primim ce-Ti aducem. (1 Cronici 29:14)

2 Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci “pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:7)

3 Darurile unui om ii fac loc si-i deschid intrarea inaintea celor mari. (Proverbele 18:16)

4 Sufletul binefacator va fi saturat, si cel ce uda pe altii va fi udat si el. (Proverbele 11:25)

5 Cinsteste pe Domnul cu averile tale si cu cele dintai roade din tot venitul tau: (Proverbele 3:9)

6 Pentru ca, daca este bunavointa, darul este primit, avandu-se in vedere ce are cineva, nu ce n-are. (2 Corinteni 8:12)

7 Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura.” (Luca 6:38)

8 “Cel ce da samanta semanatorului si paine pentru hrana” va va da si va va inmulti si voua samanta de semanat si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre. (2 Corinteni 9:10)

9 Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna, (2 Corinteni 9:8)

10 In chipul acesta veti fi imbogatiti in toate privintele pentru orice darnicie, care, prin noi, va face sa se aduca multumiri lui Dumnezeu. (2 Corinteni 9:11)

11 Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare. (Maleahi 3:10)

12 Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. (Matei 6:2)

13 Oricui iti cere, da-i; si celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi. (Luca 6:30)

14 Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima. (Psalmii 37:4)

15 Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da. (Psalmii 37:21)

16 Toata ziua o duce numai in pofte: dar cel neprihanit da fara zgarcenie. (Proverbele 21:26)

17 “Daca vrei sa fii desavarsit”, i-a zis Isus, “du-te de vinde ce ai, da la saraci si vei avea o comoara in cer! Apoi vino si urmeaza-Ma.” (Matei 19:21)

18 Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Matei 10:8)

19 Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. (1 Corinteni 13:3)

20 Ei le-au zis: “Duceti-va de mancati carnuri grase si beti bauturi dulci si trimiteti cate o parte si celor ce n-au nimic pregatit, caci ziua aceasta este inchinata Domnului nostru; nu va mahniti, caci bucuria Domnului va fi taria voastra.” (Neemia 8:10)

21 Deschide-ti gura, judeca cu dreptate si apara pe cel nenorocit si pe cel lipsit. (Proverbele 31:9)

22 Ci tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta, 4 pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati. (Matei 6:3-4)

23 Sa stiti: cine seamana putin, putin va secera; iar cine seamana mult, mult va secera. (2 Corinteni 9:6)

24 Drept raspuns, el le zicea: “Cine are doua haine sa imparta cu cine n-are niciuna; si cine are de mancare sa faca la fel.” (Luca 3:11)

25 Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, cand poti s-o faci. (Proverbele 3:27)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!