29 de Versete biblice despre speranță

Visits: 360

Speranța este unul dintre principalele lucruri care îi ajută pe oameni să trăiască în viață. Sper ca maine sa fie mai bine, sper ca mai esti in viata sa vezi a doua zi etc. Deși nu-l putem vedea, sentimentul de speranță este atât de puternic încât influențează modul în care reacționezi la viață. Imaginați-vă pe cineva căruia i s-a spus că mâine cu siguranță va muri și că nu există speranță de viață, persoana și-a pierdut orice speranță și cu siguranță o veți vedea asupra lui.

Într-o lume plină de calamități, Dumnezeu este singura noastră sursă sigură de speranță, speranța unui mâine mai bun, speranța vieții veșnice, speranța revenirii din acea boală etc. Dumnezeu este sursa noastră de speranță și puteți găsi multe versete biblice care ne învață despre această speranță. Iată câteva versete din Biblie despre speranță.

1 Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ieremia 29:11)

2 Pentru ce te mahnesti, suflete, si gemi inauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iarasi Il voi lauda; El este mantuirea mea si Dumnezeul meu. (Psalmii 42:11)

3 dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga, si nu obosesc; umbla, si nu ostenesc. (Isaia 40:31)

4 Caci imparatul se increde in Domnul; si bunatatea Celui Preainalt il face sa nu se clatine. 8 Mana ta, imparate, va ajunge pe toti vrajmasii tai, dreapta ta va ajunge pe cei ce te urasc. (Psalmii 21:7-8)

5 Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde! (Romani 15:13)

6 Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. (Matei 11:8)

7 Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. (Evrei 11:1)

8 Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta. (Evrei 10:23)

9 Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. (1 Corinteni 13:13)

10 Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre; caci stim ca necazul aduce rabdare, 4 rabdarea aduce biruinta in incercare, iar biruinta aceasta aduce nadejdea. (Romani 5:3-4)

11 Tu esti adapostul si scutul meu; eu nadajduiesc in fagaduinta Ta. (Psalmii 119:14)

12 Fiti tari si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul! (Psalmii 31:24)

13 Pe cand, daca nadajduim ce nu vedem, asteptam cu rabdare. (Romani 8:25)

14 Eu insa voi privi spre Domnul, imi voi pune nadejdea in Dumnezeul mantuirii mele; Dumnezeul meu ma va asculta. (Mica 7:7)

15 O nadejde amanata imbolnaveste inima, dar o dorinta implinita este un pom de viata. (Proverbele 13:12)

16 “Domnul este partea mea de mostenire”, zice sufletul meu; de aceea nadajduiesc in El. (Plangerile 3:24)

17 Povatuieste-ma in adevarul Tau si invata-ma; caci Tu esti Dumnezeul mantuirii mele, Tu esti totdeauna nadejdea mea! (Psalmii 25:5)

18 Eu nadajduiesc in Domnul, sufletul meu nadajduieste, si astept fagaduinta Lui. (Psalmii 130:5)

19 Doamne, fie indurarea Ta peste noi dupa cum o nadajduim noi de la Tine! (Psalmii 33:22)

20 Insa nadejdea aceasta nu insala, pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat. (Romani 5:5)

21 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie (1 Petru 1:3)

22 “Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea; (Isaia 61:1)

23 Ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, (1 Petru 3:15)

24 Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. (Efeseni 4:4)

25 carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. (Coloseni 1:27)

26 Tot asa, si intelepciunea este buna pentru sufletul tau: daca o vei gasi, ai un viitor si nu ti se va taia nadejdea. (Proverbele 24:14)

27 si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti (Efeseni 1:18)

28 nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, 7 acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. (1 Corinteni 13:6-7)

29 Atunci ma vor chema, si nu voi raspunde; ma vor cauta, si nu ma vor gasi. (Proverbele 1:28)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 3.3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!