3 moduri de a avea o atitudine de recunoștință față de Dumnezeu

Visits: 76

Pentru a fi recunoscători lui Dumnezeu, nu este suficient să spunem „mulțumesc”: există acțiuni pe care trebuie să le întreprindem pentru a arăta că simțim adevărata recunoștință pentru ceea ce face El pentru noi .
Pentru a avea o atitudine de recunoștință față de Dumnezeu trebuie să ne amintim că totul, absolut tot ceea ce avem și există este datorită Lui. De la viață până la natura care ne înconjoară, Dumnezeu este cel care ne susține existența. Omul a creat multe lucruri, dar de la Tatăl nostru provine capacitatea și inteligența de a le realiza .

Dacă vrei să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care ți le oferă, fii atent la următoarele sfaturi.

Cum să ai o atitudine de recunoștință față de Dumnezeu

Rugăciunea în orice moment

Există un pasaj binecunoscut găsit în 1 Tesaloniceni 5:18, unde spune:

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

Acest verset ne amintește că recunoștința nu ar trebui să vină numai atunci când simțim că Dumnezeu ne binecuvântează și că lucrurile merg bine: ne spune că ar trebui să fim recunoscători în toate împrejurările. Aceasta înseamnă că chiar și atunci când avem probleme și se pare că Dumnezeu tace, trebuie să mergem la El în rugăciune pentru a-I mulțumi .

Pe măsură ce privim viața cu recunoștință, învățăm să păstrăm vie speranța și să avem încredere deplină că Dumnezeu are un plan mai bun.

Folosind bine ceea ce ne dă Dumnezeu

Dumnezeu ne dă talente, abilități și lucruri materiale; Așa că o modalitate de a arăta recunoștință este să folosim bine ceea ce ne dă el .

Imaginează-ți cum te-ai simți dacă te-ai chinui să cauți un cadou perfect; Și odată ce îl dai, acea persoană îl rupe intenționat și îți spune că nu a fost de calitate. Uneori, aceasta este atitudinea noastră când nu apreciem ceea ce ne dă Dumnezeu și nu avem grijă de binecuvântările noastre .

Tot ceea ce avem trebuie folosit spre bine; și fiecare acțiune a noastră trebuie să fie ca pentru Dumnezeu:

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, (Coloseni 3:23)

Si prietenii și familia noastră sunt daruri de la Dumnezeu; și trebuie să le tratăm bine pentru că vom da socoteală Tatălui nostru pentru ei .

Trebuie să prețuim ceea ce avem pentru că asta îi arată Creatorului nostru că suntem recunoscători pentru ceea ce El ne dă.

Împărtășirea a ceea ce avem sau știm

Un alt mod de a fi recunoscători lui Dumnezeu este să împărtășim ceea ce primim sau știm. Nu suntem la fel și nici nu avem aceleași capacități, dar atunci când împărtășim putem crește și îmbunătăți împreună.

Isus ne-a cerut să ne iubim aproapele, pentru că iubirea este un dar pe care îl primim și de la Tatăl. În același mod, trebuie să fim dispuși să împărtășim cu ceilalți.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!