34 de Versete biblice despre trup

Visits: 82

„Corpul ca parte externă a noastră este organul extern; prin el suntem conștienți de lume și avem contact cu lumea materială.

Corpul nostru există și contactează lucrurile tangibile ale lumii materiale folosind cele cinci simțuri fizice ale noastre.

Aici veți găsi o colecție de versete biblice despre trup

1 Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? 20 Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:19-20)

2 ci, dupa cum intr-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceeasi slujba, 5 tot asa si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora. (Romani 12:4-5)

3 Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele: 14 Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:13-14)

4 Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururi stanca inimii mele si partea mea de mostenire. (Psalmii 73:26)

5 Goneste orice necaz din inima ta si departeaza raul din trupul tau; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare. (Eclesiastul 11:10)

6 O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele. (Proverbes 17:22)

7 Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori. (Coloseni 3:15)

8 Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. (Proverbes 17:24)

9 Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul si abate-te de la rau! 8 Aceasta va aduce sanatate trupului tau si racorire oaselor tale. (Proverbes 3:7-8)

10 Pe cand mancau, El a zis: “Adevarat va spun ca unul din voi Ma va vinde.” (Matei 26:41)

11 De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

12 Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare. (1 Timotei 4:8)

13 De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci, chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi. (2 Corinteni 4:16)

14 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. 23 Si omul a zis: “Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi “femeie”, pentru ca a fost luata din om.” 24 De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup. (Genesa 2:22-24)

15 Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine, si Eu raman in el. (Ioan 6:56)

16 Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat. (1 Corinteni 9:27)

17 (Un psalm al lui David. Facut cand era in pustiul lui Iuda.) Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Imi inseteaza sufletul dupa Tine, imi tanjeste trupul dupa Tine, intr-un pamant sec, uscat si fara apa. (Psalmii 63:1)

18 Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. (Efeseni 4:4)

19 Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena. (Matei 10:28)

20 Isus a zis apoi ucenicilor Sai: “De aceea va spun: nu va ingrijorati cu privire la viata voastra, gandindu-va ce veti manca, nici cu privire la trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. 23 Viata este mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea. (Luca 12:22-23)

21 Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul. (Iacov 3:2)

22 Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena. (Matei 5:29)

23 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1 Corinteni 12:13)

24 Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. (1 Corinteni 13:3)

25 Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului; 23 caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului. (Efeseni 5:22-23)

26 Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica. (2 Corinteni 5:1)

27 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1 Petru 2:24)

28 Caci, dupa cum trupul este unul si are multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sunt mai multe, sunt un singur trup, tot asa este si Hristos. (1 Corinteni 12:12)

29 Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat. 4 Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta. (1 Corinteni 7:3-4)

30 Apoi a luat paine; si, dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frant-o si le-a dat-o, zicand: “Acesta este trupul Meu care se da pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.” (Luca 22:19)

31 Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi. (Efeseni 5:28)

32 “De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.”(Efeseni 5:31)

33 ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele. (Romani 13:14)

34 Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii.” (Ioan 6:51)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!