4 motive pentru care reții lichide

Dacă vă confruntați cu o creștere inexplicabilă în greutate și umflături la nivelul picioarelor și gleznelor, acest lucru se datorează faptului că rețineți lichide. Acest lucru este cunoscut sub numele de edem, o creștere a volumului de lichid din țesuturi. Cauzele sale sunt variate. Astăzi vă prezentăm patru motive pentru care s-ar putea să vi se întâmple acest lucru.

Pentru că exagerezi cu sarea

Este adevărat că sarea dă gust mâncării, dar în exces nu este bună. Există oameni care, fără să fi gustat mâncarea, au mereu la îndemână un săritoare și o folosesc înainte de a începe să mănânce. Prea multă sare nu este doar unul dintre motivele pentru care rețineți lichide, ci vă poate afecta și inima. Aceasta crește tensiunea arterială și poate duce la probleme de respirație.

Pentru că trebuie să bei mai multă apă

Prin exerciții fizice și transpirație, avem tendința de a scăpa de o mulțime de lichide, dar zilnic, pentru a ne detoxifia, trebuie să bem suficientă apă. Consumul a cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi este sănătos și ne va ajuta organismul să funcționeze corect, eliminând toxinele și excesul de apă. Faptul că nu beți suficient este motivul pentru care rețineți lichidele.

Din cauza hormonilor

Dacă reții lichide și ești femeie, trebuie să știi că, da, retenția de lichide este mai frecventă la femei, iar în timpul lunilor de sarcină organismul feminin reține mai multă apă decât în mod normal. Zilele speciale ale femeilor, cu niveluri ridicate de estrogen, le afectează și ele. Acestea tind să aibă mai multă retenție de lichide, pe lângă dureri, umflarea regiunii abdominale și, în general, toate simptomele din zilele de menstruație.

Din cauza unor probleme de sănătate

Există persoane care suferă de retenție de lichide din cauza unor probleme renale. Rinichii lor nu procesează în mod corespunzător fluxul de apă sau nu filtrează corect toxinele. Sistemul limfatic este afectat. Mulți dintre cei care suferă de insuficiență cardiacă congestivă sau de ciroză hepatică se umflă și ei adesea. Acesta poate fi un alt motiv pentru retenția de lichide.

Soluții pentru cei care rețin lichide

Reduceți aportul de sare urmărind alimentele pe care le consumați, mai ales dacă sunt conserve sau alimente procesate în restaurante, mâncăruri congelate pentru încălzire. Verificați dacă acestea conțin mult sodiu. Există alimente care sunt preparate cu această cantitate de sare pentru a le face mai gustoase, dar nu sunt sănătoase. Acesta este un alt motiv pe care ar trebui să-l analizați pentru a vedea dacă acesta este motivul pentru care rețineți lichidele.

Mișcarea frecventă a picioarelor, chiar dacă stați toată ziua, ajută la circulație și la retenția de lichide. De asemenea, ridicarea picioarelor, mai ales la sfârșitul zilei, și masarea lor de la picioare spre coapse, ajută lichidul reținut să iasă și să reducă umflarea.

Consumul unei cantități suficiente de lichide pe parcursul zilei este benefic pentru întregul organism și ajută la eliminarea excesului de apă reținută din oricare dintre motivele menționate mai sus. Dacă reduceți consumul de sare și creșteți consumul de apă, dacă vă mențineți în mișcare și vă luați măsurile de precauție necesare pentru a vă odihni picioarele în mod corespunzător, ar trebui să simțiți o îmbunătățire.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!