5 versete biblice despre dragostea de bani

Visits: 9

Totul vine de la Dumnezeu, nu de la capacitatea omului, ci prin harul său se pot realiza lucruri mărețe și el dă capacitatea de a obține bogății. Orice dar desăvârșit se datorează iubirii Sale, nu pentru că omul merită, ci pentru că El este atât de bun. Resursele voastre financiare, fiecare achiziție a voastră i se datorează Lui.

A te încrede în economiile tale, în afacerea ta sau în toți banii pe care îi ai, nu este plăcut înaintea Domnului, o persoană care face un astfel de act, devine arogantă, înțelept în propriile păreri, capabilă să depindă de propriile forțe, când te încrezi în banii tăi îi iei locul care Îi aparține lui Dumnezeu în viața ta, și așa cum El ți-a dat într-o zi, tot El poate să ți-l ia și de la tine, pentru că El este puternic și gelos și nu-și împarte slava cu nimeni altcineva.

Biblia ne învață că rădăcina tuturor relelor este iubirea de bani, mulți oameni au fost în stare să ucidă, să fure, să bată, au suferit mari pierderi, chiar și membri ai familiei și au ajuns în situații foarte rele. A te încrede în banii tăi înseamnă să devii sclavul lor, iar Isus vrea ca tu să trăiești în libertatea pe care ți-a dat-o când a murit pentru tine pe cruce, este mai bine să te încrezi în Dumnezeu, toate lucrurile materiale trec și se estompează cu timpul, dar pacea și odihna care vine din încrederea în Duhul Sfânt durează pentru totdeauna. Păstrați-vă liberi de dragoste, de bani și mulțumiți-vă cu ceea ce aveți, căci Dumnezeu a spus: <Niciodată nu vă voi lăsa, niciodată nu vă voi părăsi> Evrei 13:5.


1) Cine se încrede în bogăţii va cădea, dar cei neprihăniţi vor înverzi ca frunzişul. (Proverbe 11:28)
2) Dacă mi-am pus încrederea în aur, dacă am zis aurului: „Tu eşti nădejdea mea;” (Iov 31:24)
3) „Iată omul care nu lua ca ocrotitor pe Dumnezeu, ci se încredea în bogăţiile lui cele mari şi se bizuia pe răutatea lui.” (Psalmi 52:7)
4) Ce te lauzi cu văile? Valea ta se scurge, fiică răzvrătită, care te încredeai în vistieriile tale şi ziceai: „Cine va veni împotriva mea?” (Ieremia 49:4)
5) Nu vă încredeţi în asuprire şi nu vă puneţi nădejdea zadarnică în răpire; când cresc bogăţiile, nu vă lipiţi inima de ele. (Psalmi 62:10)

Rugăciune

Dumnezeu credincios și adevărat, Doamne preaînalt! Te laud pentru că Tu ești Drept, Sfânt și Vrednic de toată lauda și închinarea supremă. Tată bun și milostiv, în numele lui Isus, mă rog Ție să-Ți mulțumesc pentru binecuvântările pe care le-am primit. Te rog să-mi dai curajul de a căuta mai întâi bogățiile Împărăției Tale, astfel încât inima mea să nu se îndepărteze de prezența Ta. Dumnezeul meu, ai milă de mine și întoarce ochii mei, ca să nu vadă deșertăciune, întoarce-mă în calea Ta, îndepărtează de la mine ocara de care m-am temut, nu lăsa ca bogățiile lumii acesteia să mă stăpânească. Învață-mă bucuria de a împărtăși cu cei în nevoie și dă-mi hotărârea de a căuta mai întâi împărăția ta, pentru ca restul să se adauge vieții mele fără durere. Dă-mi darul de a administra cu înțelepciune tot ceea ce prin har și iubire mi-ai dat, Recunosc că uneori contemplu lucrurile bune din această lume, dar învață-mă să le văd ca pe un mijloc de binecuvântare și nu ca pe un scop. Cuvântul Tău spune, Doamne: "Cel ce se încrede în bogățiile sale va cădea, dar cel neprihănit va înflori ca niște ramuri. Descoperă-mi scopul Tău pentru viața mea, dă-mi înțelepciune în toată cunoașterea și înțelegerea că această viață este prea scurtă și de aceea trebuie să o trăiesc pentru Tine. Eliberează-mă de egoism, Doamne, păzește-mi inima de aroganță și slavă deșartă, în numele lui Isus. Amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!