5 versete despre puterea rugăciunii

Visits: 86

De câte ori ați auzit, sau poate chiar ați spus: “Ei bine, putem doar să ne rugăm”? Rugăciunea pare a fi ultima noastră soluție, ceva ce facem doar atunci când nu mai avem nicio speranță sau nu știm ce altceva să facem. Și totuși, rugăciunea este una dintre cele mai puternice arme pe care le avem – rugăciunile noastre au multă putere!

Priviți ce spune Biblia despre puterea rugăciunii:

1) Toată lumea poate să se roage

Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi; şi s-a rugat cu stăruinţă să nu plouă, şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni.
Apoi s-a rugat din nou, şi cerul a dat ploaie, şi pământul şi-a dat rodul. (Iacov 5:17-18)

Nu trebuie să fii foarte spiritual pentru a te ruga și a primi un răspuns. Ilie a fost o persoană normală, ca tine și ca noi toți. El s-a rugat cu credință și Dumnezeu i-a răspuns. Urmează-i exemplul: roagă-te și ai credință. Dumnezeu te aude și îți va răspunde.

2) Isus are puterea

şi orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face. (Ioan 14:13-14)

Puterea rugăciunii nu vine de la tine. Puterea este în Isus; El este Cel care răspunde la rugăciune și realizează ceea ce pare imposibil din punct de vedere uman.

Dar aveți grijă! Rugăciunea este o cerere, nu o cerere sau o poruncă adresată lui Dumnezeu. Isus răspunde la rugăciune atunci când aceasta este una care Îl slăvește pe Tatăl.

3) Rugăciunea aduce vindecare

 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Dumnezeu te aude când te rogi pentru vindecare. Oricare ar fi vindecarea de care ai nevoie – spirituală, emoțională sau fizică – poți aduce cererea ta înaintea Domnului, având încredere că El îți va răspunde. Credeți-L pe Dumnezeu și așteptați. El va interveni în situație conform voinței Sale.

4) Dacă te rogi, vei vedea minuni

 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut smochinului acestuia; ci chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: „Ridică-te de aici şi aruncă-te în mare”, se va face.
Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” (Matei 21:21-22)

Vreți să vedeți miracole și lucruri minunate? Dumnezeu se folosește de rugăciunile tale pentru a se mișca și a face minuni. Nu uitați că Îl slujiți pe Dumnezeul cel atotputernic. Cereți cu credință, cereți des și așteptați intervenția lui Dumnezeu.

5) Cereți, căutați, bateți…

  Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. (Matei 7:7)

Dumnezeu te iubește, vrea să facă lucruri bune pentru tine și să-i binecuvânteze și pe cei din jurul tău. Adu-ți cererile înaintea lui Dumnezeu, nu lăsa ca timiditatea sau necredința să te facă să taci. Cere, caută, cheamă…! Roagă-te pentru tine și pentru toți cei pe care îi cunoști. Căutați prezența Domnului și încredeți-vă în el. El va lucra.

¡Rugați-vă! Perseverați în rugăciune și veți vedea puterea lui Dumnezeu la lucru.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 4]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!