7 psalmi pentru rugâciune când te simți copleșit

Visits: 67

Este nevoie doar de o privire asupra lumii din jurul nostru pentru a vedea că trăim un moment copleșitor din istorie. Suntem copleșiți de durere. Copleșit de informații. Copleșit de educație. Copleșit de conflict. Copleșit de dificultățile de relație. Copleșit de viață. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă ajutorul și speranța de care avem nevoie în aceste zile incerte, copleșitoare.

Uneori, când suntem copleșiți, apelăm la prieteni pentru ajutor sau la familie pentru sprijin. Dar singurul loc în care vom găsi ajutor și sprijin adevărat este la picioarele lui Isus. Deci, hai să mergem acolo. Să ne plecăm la picioarele Lui și să ne rugăm acești psalmi în aceste zile copleșitoare.

1. Psalmul 56: Mă simt copleșit și am nevoie de protecția lui Dumnezeu.

Faceți-vă timp pentru a citi întreg psalmul și veți vedea rapid că aceasta este o rugăciune în vremuri de teamă. Când avem nevoie de protecția lui Dumnezeu, încercăm uneori să ne liniștim în forța noastră. Dar nu putem să ne luptăm, și să sperăm să câștigăm fără protecția și puterea lui Dumnezeu. Biblia ne cere să avem încredere în Dumnezeu și să credem în cuvântul Său chiar și atunci când ne simțim înconjurați de probleme. Versetele mele preferate pentru a mă ruga din acest psalm sunt Psalmul 56: 3 și Psalmul 56:11.

„Când mă tem, mă încred în tine” (Psalmul 56: 3).

“În Dumnezeu am încredere; nu mă voi teme. Ce îmi poate face omul?” (Psalmul 56:11).

2 Psalmul 57: Mă simt copleșit și am nevoie de mila lui Dumnezeu.

Uneori strig ca Dumnezeu să aibă milă de alți oameni, dar când inima mea are nevoie de milă, Îi este greu să recunoască.. Deși vreau să primesc mila lui Dumnezeu, trebuie să recunosc că am o nevoie de Dumnezeu. Când sunt îngenuncheat de circumstanțe copleșitoare, sunt gata să primesc mila lui Dumnezeu.

Poate te poți relaționa. Vrei mila lui Dumnezeu, dar este greu de primit dacă nu simți o nevoie profundă în sufletul tău. Versetele din acest capitol care vor fi ridicate în rugăciune când vom fi copleșiți sunt Psalmii 57: 4-5. Rugați-vă aceste versete cu voce tare și tipăriți-le in mintea dumneavoastră.o să vă ajute în momentele dificile.

„ El îmi va trimite izbăvire din cer, în timp ce prigonitorul meu îmi aruncă ocări. (Oprire) Da, Dumnezeu Îşi va trimite bunătatea şi credincioşia. Sufletul meu este între nişte lei: stau culcat în mijlocul unor oameni care varsă flăcări, în mijlocul unor oameni ai căror dinţi sunt suliţe şi săgeţi, şi a căror limbă este o sabie ascuţită. ” (Psalmul 57: 4-5).

3 Psalmul 58: Mă simt copleșit și am nevoie de dreptatea lui Dumnezeu.

Nu a existat niciodată un moment în viața mea în care să fi simțit nevoia de dreptate mai mult decât acum. Poate și tu o simți. Inima ta se poate simți copleșită și nici nu știi pentru ce să te rogi. Dar psalmistul exprimă strigătul din sufletul al cuiva care tânjește după dreptate. Poate părea ciudat să ne rugăm o astfel de porțiune a Scripturii, dar prin aceste versete mi se amintește despre adevărul că dreptatea lui Dumnezeu câștigă întotdeauna. Dumnezeu este un judecător drept și nu acceptă nedreptatea.

“Cel fără prihană se va bucura la vederea răzbunării; îşi va scălda picioarele în sângele celor răi. Şi atunci oamenii vor zice: „Da, este o răsplată pentru cel fără prihană! Da, este un Dumnezeu care judecă pe pământ!”(Salmos 58:10-11).

4 Psalmul 59: Mă simt copleșit și am nevoie de apărarea lui Dumnezeu.

Când inima mea este jignită, simt uneori nevoia să mă apăr. Dar acest psalm ne amintește că Dumnezeu este apărătorul nostru. Nu trebuie întotdeauna să avem ultimul cuvânt, sau să împărtășim toate gândurile care ne trec prin cap. Adesea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este doar să-i spunem lui Dumnezeu, totul despre asta.

Iubesc acest psalm când sunt copleșit pentru că exprimă strigătul inimii mele la început și se termină cu laudă Domnului. Este un moment puternic, că uneori lucrurile dificile care îmi consumă inima și mintea, sunt chiar lucrurile care mă aduc la picioarele lui Isus.

” Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu.O, tăria mea! Pe Tine Te voi lăuda, căci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel preabun, este turnul meu de scăpare. ”(Psalmul 59: 16-17).

5 Psalmul 60: Mă simt copleșit și am nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

Ajutor! Când viața este plină și inima mea nu poate vorbi, acesta este singurul cuvânt pe care îl pot spune în rugăciune. Dar Psalmul 60 îmi completează spațiile libere când lipsesc cuvintele mele. Uneori credem că, dacă ne rugăm bine, atunci Dumnezeu va răspunde. Dar când ne adresăm lui Dumnezeu cu o inimă sinceră, cuvintele nu sunt atât cheia, cât inima. Și sunt foarte recunoscător că Dumnezeu îmi este de ajutor.

“Dă-ne ajutor, ca să scăpăm din necaz! Căci ajutorul omului este zadarnic.Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari, şi El va zdrobi pe vrăjmaşii noştri.” (Psalmii 60: 11-12).

6 Psalmul 61: Mă simt copleșit și am nevoie de răspunsul lui Dumnezeu.

Ai făcut vreodată o promisiune lui Dumnezeu? Am încercat să fac legămînt cu El promițând că voi face asta sau altceva, dacă El îmi va răspunde doar la rugăciune. Dar am învățat să am răbdare și să aștept voia lui Dumnezeu zi de zi. Chiar dacă rugăciunile mele nu primesc imediat răspuns și inima mea este copleșită, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu este în preajmă sau nu ascultă. Înseamnă pur și simplu că Dumnezeu are un plan diferit sau mai bun. Iată câteva versete de rugâciune, când aștepți răspunsul lui Dumnezeu, care îi amintete inimii să aștepte și să laude în prezența lui Dumnezeu.

“Aş vrea să locuiesc pe vecie în cortul Tău, să alerg la adăpostul aripilor Tale.” (Psalmul 61: 4).

„ Atunci voi cânta neîncetat Numele Tău, şi zi de zi îmi voi împlini juruinţele.” (Psalmul 61: 8).

7 Psalmul 62: Sunt copleșit și am nevoie de puterea lui Dumnezeu.

Copleșirea mă duce adesea si mă simt obosită. Obosesc. Obosit si aștept. Obosit de a vrea. Obosit de rugăciune. Obosit de rutina zilnică de a încerca să faci ceea ce trebuie. Sincer obosit. Poate că ai trecut și tu prin asta. Psalmul 62 este o expresie frumoasă pentru un suflet obosit și copleșit. Este strigătul de luptă pe care inima mea trebuie să-l strige atunci când știu că trebuie să mă întorc către Domnul, dar nu pot ajunge la cuvinte. Îmi amintește de unde îmi vine puterea.

„Către mai marele cântăreţilor. După Iedutun. Un psalm al lui David. Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul.” (Psalmul 62: 1).

„Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea. Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare: nicidecum nu mă voi clătina. Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea; în Dumnezeu este stânca puterii mele, locul meu de adăpost.”(Psalmul 62: 5-7).

Dacă vă simțiți copleșiți, sper că veți alege un psalm și vă veți vărsa rugăciunea către Dumnezeu astăzi. Nu trebuie să aștepți ziua de biserică sau să ai încredere în altcineva pentru a comunica cu Dumnezeu, pentru tine. Ai acces gratuit prin sângele lui Isus, pentru a comunica cu tatăl tău ceresc. Pe măsură ce parcurgem această cale a vieții, cu siguranță vor exista circumstanțe care ne vor face să ne simțim copleșiți, dar nu trebuie să trăiești copleșiți. Fie ca Isus să ușureze încărcătura.

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5: 7).

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!