9 femei deosebite din Biblie

Visits: 70

Biblia are mai multe exemple de femei cu frică de Dumnezeu care au făcut o diferență în timpul lor. Aceste femei au ieșit în evidență într-o lume dominată de bărbați și au demonstrat că Dumnezeu se folosește de noi toți pentru a-și îndeplini scopurile. Acestea sunt 9 femei care s-au remarcat, dar nu sunt singurele…

1) Sara

Sarah, deși era în vârstă, a renunțat la tot pentru a-și trăi restul vieții în corturi. Ea a fost mereu alături de soțul ei, Abraham, sprijinindu-l. Sarah a crezut în Dumnezeu și, la vârsta de 90 de ani, și-a văzut visul împlinit de a avea un copil. Dumnezeu i-a umplut inima de bucurie.

Şi Sara a zis: „Dumnezeu m-a făcut de râs: oricine va auzi va râde de mine.” (Geneza 21:6)

2) Maria

Maria s-a născut și a crescut ca sclavă în Egipt. Ea a avut grijă de fratele ei, Moise, când acesta era copil. Acesta este același Moise pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a elibera poporul din sclavie. Pe lângă faptul că a fost un lider al adorației, Maria a fost prorociţa și era foarte respectată de poporul evreu.

Maria răspundea copiilor lui Israel: „Cântaţi Domnului, căci Şi-a arătat slava: a năpustit în mare pe cal şi pe călăreţ.” (Exod 15:21)

3) Rahav

Rahav era o prostituată din Ierihon care a salvat viața a doi spioni evrei. Acesta a fost motivul pentru care familia ei a fost cruțată atunci când evreii au atacat Ierihonul. Datorită credinței sale, această femeie josnică și-a câștigat un loc în rândul poporului lui Israel, a devenit unul dintre strămoșii lui Iisus și a câștigat un loc printre eroii credinței.

Prin credinţă n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiţi, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoinţă. (Evrei 11:31)

4) Debora

Debora a fost o proorociță și judecătoare care a condus Israelul atunci când nu exista un rege. Ea a mobilizat armata și i-a încurajat pe războinici să îi învingă pe asupritori. Sub conducerea Deborei, Israel a avut pace timp de 40 de ani.

Căpeteniile erau fără putere în Israel, fără putere, până când m-am sculat eu, Debora, până când m-am ridicat eu, ca o mamă în Israel. (Judecatori 5:7)

5) Rut

Rut nu era israelită, dar și-a câștigat un loc în poporul lui Dumnezeu datorită devotamentului ei față de Dumnezeu și a dragostei pentru soacra ei. Și-a părăsit casa și familia pentru a-L sluji pe Dumnezeu. Ruth a fost harnică și respectuoasă. Ea i-a câștigat inima lui Boaz și a devenit străbunica regelui David.

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; (Rut 1:16)

6) Ana

Ana nu putea avea copii, dar a avut încredere în Dumnezeu și s-a rugat cu credință pentru unul. Când Dumnezeu i l-a dăruit, ea i l-a dedicat în semn de recunoștință. Samuel a crescut în templu și a devenit un mare profet.

Ana s-a rugat şi a zis: „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălţată de Domnul; mi s-a deschis larg gura împotriva vrăjmaşilor mei, căci mă bucur de ajutorul Tău. (1 Samuel 2:1)

7) Estera

Estera a fost o tânără israelită care a câștigat cel mai important concurs de frumusețe din vremea sa și a devenit regina Persiei. A fost foarte curajoasă și și-a riscat viața pentru a-și salva poporul de la un mare masacru. Dumnezeu i-a dat Esterei frumusețe, har și inteligență pentru ca ea să-și poată proteja poporul.

Împăratul a iubit pe Estera mai mult decât pe toate celelalte femei, şi ea a căpătat trecere şi iubire înaintea lui mai mult decât toate celelalte fete. I-a pus cununa împărătească pe cap şi a făcut-o împărăteasă în locul Vastiei. (Estera 2:17)

8) Maria

Maria era o tânără simplă care a fost aleasă pentru o misiune măreață: să fie mama lui Iisus. Ea nu a respins această misiune, ci a acceptat-o cu credință. Cu încredere și echilibru.

Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

9) Priscila

Priscila este un exemplu de muncă în echipă. A lucrat împreună cu soțul ei, Aquila, la răspândirea cuvântului lui Dumnezeu. Erau prieteni ai lui Pavel și au înființat o biserică în casa lor. Priscila și Aquila au învățat și au pregătit pentru lucrarea lui Dumnezeu pe un bărbat pe nume Apolo.

Spuneţi sănătate Priscilei şi lui Acuila, tovarăşii mei de lucru în Hristos Isus, care şi-au pus capul în joc, ca să-mi scape viaţa. Le mulţumesc nu numai eu, dar şi toate bisericile ieşite dintre Neamuri. (Romani 16:3-4)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!