9 motive pentru care o femeie nu poate fi pastor

Visits: 39

Dumnezeu a stabilit o ordine pentru guvernarea Bisericii Sale în Cuvântul Său. Iată 9 motive pentru care femeile nu pot fi pastor.

1- De la început, planul lui Dumnezeu este că omul este capul, conducătorul, cel care ia deciziile.

2- Nu există o normă și un model biblic în care să conducă femeile.

3- Caracterul conceput de Dumnezeu la femei trebuie protejat, îngrijit și condus, iar la bărbați să ofere toate acestea.

4- Scripturile învață că Dumnezeu iubește femeia, dar a format-o pentru a fi ajutor pentru barbat, soție, mamă, dar nu șef sau conducător.

5- Isus însuși nu a luat niciodată o femeie ca „apostol”, nu o disprețuia, dar știa perfect modelul femeilor în societate.

6- Pavel și apostolii nu au propus niciodată o femeie ca pastor, episcop sau conducător general al bisericii lui Hristos.

7- Ideea că femeile pot fi cap și autoritate asupra bărbaților este o idee a feminismului, dar nu a Scripturilor.

8- În toate secolele existenței Bisericii lui Hristos, nu a fost niciodată femeie pastor sau preot.

9- Numai confesiile neo-penticostale au adoptat acest model și unii ortodocși care și-au răsucit calea, dar marea majoritate a bisericilor centrate pe Hristos nu au luat niciodată o astfel de inițiativă.

Scripturile sunt clare asupra acestei ordine și modele create de Dumnezeu. Duhul Sfânt nu greșește în a face lucrurile în ordine, dacă El a ordonat universul, de ce nu ar păstra o ordine în Biserica Sa?

Câteva pasaje biblice:

Poporul meu este asuprit de niste copii si-l stapanesc niste femei! Poporul meu, carmuitorii tai te duc in ratacire si pustiesc calea pe care umbli!” (Isaia 3:12)

Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este Capul lui Hristos. (1 Corinteni 11:3)

caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului. (Efeseni 5:23)

Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere. Caci intai a fost intocmit Adam, si apoi Eva. Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. Totusi ea va fi mantuita prin nasterea de fii, daca staruie cu smerenie in credinta, in dragoste si in sfintenie. (1 Timotei 2:11-15)

Spune ca femeile in varsta trebuie sa aiba o purtare cuviincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; sa invete pe altii ce este bine, ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii; sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor, pentru ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvantul lui Dumnezeu. (Tit 2:3-5)

Fraților, așa a poruncit Domnul ca să nu cădem în dezordine, neascultare și răzvrătire împotriva Lui.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!