9 Versete de mulțumire către un prieten

Visits: 31

Sprijinul unui prieten bun este foarte valoros și ar trebui să învățăm să îl recunoaștem pentru că este necondiționat și important pentru noi. Deși fac anumite lucruri din prietenie, ar trebui să fim recunoscători că o fac fără a avea vreun interes în joc. Cu aceste versete poți arăta și mulțumi acelui prieten pentru sprijinul pe care nu a ezitat să ni-l ofere.

“Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor”. (Eclesiastul 4:9)


1) Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. (Proverbe 18:24)
2) Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate. (Proverbe 17:17)
3) Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui, dar sărutările unui vrăjmaş sunt mincinoase. (Proverbe 27:6)
4) Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor". (Eclesiastul 4:9)
5) Acum voi sunteţi curaţi, din pricina Cuvântului pe care vi l-am spus. (Ioan 15:13)
6) Cine acoperă o greşeală, caută dragostea, dar cine o pomeneşte mereu în vorbirile lui, dezbină pe prieteni. (Proverbe 17:9)
7) Nu părăsi pe prietenul tău şi pe prietenul tatălui tău, dar nu intra în casa fratelui tău în ziua necazului tău: mai bine un vecin aproape decât un frate departe. (Proverbe 27:10)
8) Şi Eu vă zic: faceţi-vă prieteni cu ajutorul bogăţiilor nedrepte, pentru ca atunci când veţi muri, să vă primească în corturile veşnice. (Luca 16:9)
9) şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.” (Luca 15:6)

Rugăciune

Doamne Dumnezeule, primește toată închinarea și lauda, căci numai tu le meriți! Îți mulțumesc pentru prietenul meu, acea persoană pe care ai pus-o în calea mea cu scopul de a-mi binecuvânta viața, îți mulțumesc că a fost alături de mine în toate momentele, atât bune cât și rele, binecuvântează-l și păstrează-i viața lui și a familiei sale. Duhule Sfinte călăuzește-l în fiecare pas al vieții lui, te rog să-l iei de mână și să-i reînnoiești puterea de a face față oricărei împrejurări prin care ar putea trece. Doamne, te rog să-i dai înțelepciunea și prudența de a lua decizii și să-l susții în tot ceea ce face. Îți sunt recunoscător, Doamne, pentru prietenia pe care am stabilit-o unul cu celălalt, fără orgoliu sau egoism, întărește între noi legătura de prietenie, în care iubirea și unitatea prevalează întotdeauna asupra oricărui interes sau rivalitate. Cuvântul tău spune: "Doi sunt mai buni decât unul singur, pentru că au o răsplată mai bună pentru munca lor". Păstrează prietenia noastră departe de invidie și să rămânem mereu uniți și fermi în unitate și iertare. În numele lui Isus. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!