9 versete pentru a binecuvânta mâncarea

Ar trebui să fim recunoscători în orice moment, iar una dintre modalitățile de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru providența Sa este să facem o rugăciune de binecuvântare a alimentelor, pentru că Dumnezeu este mulțumit de copiii care dau dovadă de recunoștință. Cei care sunt recunoscători să admită că el este cel care le asigură hrana în fiecare zi, nu uitați că sunt mulți oameni care nu au binecuvântarea pe care o putem avea noi. Atunci când ne rugăm să binecuvântăm masa și cerem pentru cei care nu au, deschidem o ușă de binecuvântare pentru ca în casa noastră să se înmulțească. Cuvântul lui Dumnezeu spune: „În chipul acesta veţi fi îmbogăţiţi în toate privinţele pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulţumiri lui Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:11).


1) Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele, şi voi îndepărta boala din mijlocul tău. (Exod 23:25)
2) Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine; şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor, zicând: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu.” (Matei 26:26)
3) Şi glasul i-a zis iarăşi a doua oară: „Ce a curăţat Dumnezeu, să nu numeşti spurcat.” (Faptele apostolilor 10:15)
4) Eu sunt Pâinea vie care s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viaţa lumii.” (Ioan 6:51)
5) Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră. (Geneza 1:29)
6) După ce a spus aceste vorbe, a luat pâine, a mulţumit lui Dumnezeu înaintea tuturor, a frânt-o şi a început să mănânce. (Faptele apostolilor 27:35)
7) Apoi a poruncit noroadelor să şadă pe iarbă, a luat cele cinci pâini şi cei doi peşti, Şi-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile şi le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împărţit noroadelor. (Matei 14:19)
8) Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. (Coloseni 3:17)
9) Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea! (Psalmi 119:103)

Rugăciune

¡Dumnezeul meu veșnic, mare și puternic, numai Tu ești vrednic de toată gloria și onoarea. Sfinte Părinte, îți mulțumim că ești credincios promisiunilor tale, pentru că niciodată nu ne-ai lăsat și nu ne-ai abandonat, ne-ai susținut și ai îngrijit casa noastră. În timp ce ne pregătim să consumăm această mâncare, te rugăm să o binecuvântezi pe ea și pe mâinile care au pregătit-o. Dumnezeul meu din ceruri, dăruiește tuturor celor care nu au ce mânca, umple-le dulapurile și fie ca în această zi să trăiască miracolul providenței în casele lor. În numele lui Isus, ¡Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!