92% dintre cititorii Bibliei spun că Scriptura le-a schimbat viața

Visits: 1

Marea majoritate a celor care citesc Biblia au experimentat o schimbare în viața lor ca urmare a întâlnirii cu Scriptura, arată un studiu realizat în Statele Unite.

Societatea Biblică Americană a publicat cel de-al șaptelea capitol al celui de-al 12-lea raport anual “Starea Bibliei”, care se concentrează pe “utilizarea Bibliei”. La sondaj au participat 2598 de adulți și definește “utilizatorii Bibliei” ca fiind cei care au declarat că au interacționat cu Biblia de cel puțin trei sau patru ori pe an.

Potrivit studiului, în cadrul acestui grup de “utilizatori ai Bibliei”, 92% au răspuns afirmativ că mesajul Bibliei le-a “transformat viața” și doar 8% au spus contrariul.

În schimb, majoritatea respondenților care nu îndeplineau criteriile pentru a fi desemnați drept “utilizatori ai Bibliei” (62%) nu vedeau mesajul Bibliei ca pe o sursă de transformare în viața lor, în timp ce 38% îl vedeau ca pe o sursă de transformare.

“Deși am raportat că a existat un declin accentuat în ceea ce privește citirea Bibliei, aproape 60 de milioane de oameni care se implică în Biblie de mai puțin de trei ori pe an spun că aceasta a avut un impact transformator asupra vieții lor“, a declarat John Farquhar Blake, director de informații ministeriale pentru Societatea Biblică Americană.

În plus, John a dezvăluit că cercetările arată că interacțiunea constantă cu Cuvântul lui Dumnezeu schimbă oamenii și că creștinii ar trebui să caute orice oportunitate de a arăta altora dragostea transformatoare a lui Isus care se găsește în fiecare pagină a Bibliei.

În cele din urmă, raportul a analizat practicile utilizatorilor Bibliei și a arătat că 48% dintre respondenți citesc câteva versete odată, 40% citesc pasaje în funcție de starea lor de spirit, 32% citesc capitole întregi sau povestiri din Biblie odată, 26% urmează un orar, un plan sau un program stabilit pentru citirea Bibliei, iar 22% citesc Biblia la aceeași oră în fiecare zi.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!