Views: 5
Atacurile teroriste din ultimii ani din Vest sunt îngrijorătoare. Dar nu este nimic în comparație cu țări precum Arabia Saudită, unde convertirea de islam la creștinism se pedepsește cu moartea; sau ce sa întâmplat cu o tânără din Pakista, Binish Paúl, pe care prietenul ei a aruncato de pe un balcon pentru că a refuzat să se convertească la Islam. Este doar o încercare de a pune o față umană rece pe numerele reci. Potrivit raportului prezentat ieri de către fundația Aid to the Church in Need, unul din șapte creștini trăiește într-o țară în care persecuția există. Și, în practică, 300 de milioane dintre ei suferă direct. Numărul crește dacă luăm în considerare discriminarea religioasă ca formă de hărțuire. În acest caz, 61% din populația lumii trăiește în țări în care nu există respect pentru libertatea de credință. Raportul, care a fost prezentat în diferitele sedii naționale ale acestei organizații, face diferența între 21 de națiuni în care există o “persecuție feroce” și un altul 17 în care există un grad mai redus de discriminare. Adică, în 11% dintre state există persecuție, iar în 9% există discriminare bazată pe credințe.
Cele mai tari puncte împotriva creștinismului sunt Coreea de Nord, Arabia Saudită, Afganistan, Eritreea și Nigeria. În toate acestea există o violență sistematică împotriva minorității creștine. Conform analizei acestei organizații pontificale, opresiunea are loc în două aspecte: fundamentalismul, cu o matrice predominant islamistă; și naționalismul religios. În această ultimă categorie, China și Coreea de Nord se remarcă, unde creștinismul este considerat o amenințare la adresa valorilor naționale. De asemenea, aceasta avertizează asupra creșterii unui “ultra-naționalism” în țări precum India, unde climatul de violență împotriva minorităților a crescut.
Raportul relevă faptul că există “o creștere a încălcărilor libertății religioase în multe state”, fapt demonstrat și de faptul că în raportul bianual anterior au fost persecutați 200 de persoane. Cu toate acestea, se recunoaste că sunt cifre care nu pot fi comparate deoarece criteriile și țările examinate s-au schimbat. În partea opusă, există Irak și Siria, în care lupta împotriva teroriștilor islamici a îmbunătățit situația creștinilor, iar zeci de mii dintre ei s-au putut întoarce acasă.