Ca să nu uităm de Dumnezeu

Visits: 7

Numai ia seama asupra ta şi veghează cu luare aminte asupra sufletului tău, în toate zilele vieţii tale, ca nu cumva să uiţi lucrurile pe care ţi le-au văzut ochii şi să-ţi iasă din inimă; fă-le cunoscut copiilor tăi şi copiilor copiilor tăi. (Deuteronom 4:9)

Acesta este un memento important și un avertisment pentru fiecare dintre noi: NU-L UITAȚI PE DUMNEZEU! În general, memoria noastră are tendința de a fi selectivă: aruncă lucrurile mai puțin importante, astfel încât nu ne mai gândim la ele sau le abandonăm. Dacă nu ne gândim zilnic la Dumnezeu sau nu medităm la Cuvântul Său, sau dacă în practică Îl tratăm ca fiind nesemnificativ, memoria noastră Îl va șterge cu siguranță.

Biblia ne încurajează adesea să ne amintim de Dumnezeu:

  • în luptele vieții (Neemia 4:14)
  • în nopțile întunecate (Psalmul 63:6)
  • în ceasul durerii (Iona 2:7)
  • în zilele tinereții (Eclesiastul 12:1)
  • în a fi departe de casă (Zaharia 10:9)
  • Nu vă întoarceți niciodată inima de la tot ceea ce ați văzut și ați învățat alături de Domnul. Acest lucru va fi prețios atunci când va veni criza. În cele mai dificile momente, memoria ta te va ajuta să găsești speranța și credința de a merge mai departe.

Pentru rugăciune:

Doamne, ajută-mă să nu uit niciodată bunătatea, mila și iubirea ta. Ajută-mă să păstrez cuvintele tale în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva ta. Fie ca în fiecare zi să-mi amintesc că Tu ești Dumnezeul cel atotputernic în care sufletul meu se poate încrede. Mă rog în numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!