Ce este viața veșnică conform Bibliei

Visits: 46

Viața veșnică este darul lui Dumnezeu pentru toți cei care cred în Isus ca Domn și Mântuitor. Deși trupul fizic va muri, toți cei care și-au pus credința în Domnul Isus Hristos pot fi siguri că intr-o zi vor invia și vor trăi pentru eternitate.

Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit viaţa veşnică.
Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:22-23)

Moartea fizică și spirituală a fost una dintre consecințele păcatului lui Adam și al Evei din Grădina Edenului (Geneza 2:16-17). Cu toate acestea, păcatul și moartea nu au ultimul cuvânt. Deși timpul nostru pe pământ este limitat, datorită sacrificiului lui Hristos pe cruce, putem fi liberi de puterea păcatului și putem trăi pentru eternitate.

Este interesant de observat contrastul dintre salariu/dar și moarte/viață. Cine trăiește ca un sclav al păcatului primește un salariu sau un salariu teribil: moartea. Nu există nici o bucurie în a primi acest salariu! Cu toate acestea, faptul de a-L avea pe Isus Hristos ca Domn al nostru ne eliberează de puterea păcatului și ne oferă un dar de neegalat: viața veșnică.

Viața veșnică de astăzi

Viața veșnică nu este ceva de care sperăm să ne bucurăm doar în viitor. Din momentul în care Îl acceptăm pe Domnul Isus Hristos în inimile noastre, începem să ne bucurăm de bucuria și speranța vieții veșnice. Ioan 3:36 spune că oricine crede în Fiul lui Dumnezeu are viață veșnică. O are acum, nu trebuie să aștepte ca ea să devină realitate.

Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” (Ioan 3:36)

Fiecare persoană trebuie să aleagă în timpul vieții sale pe pământ unde își va petrece eternitatea. Pentru a face acest lucru, el trebuie să aleagă dacă acceptă sau respinge domnia lui Isus în viața sa. Acceptarea faptului că numai prin Isus obținem mântuirea și iertarea păcatelor noastre aduce viața veșnică. Respingerea Lui va duce la pedeapsa veșnică. Pentru cei care aleg să-L accepte pe Isus ca Domn al lor, simpla cunoaștere a faptului că eternitatea lor nu va fi una de pedeapsă și durere aduce odihnă și pace.

Dar dorința lui Dumnezeu este ca toți să fie mântuiți; El nu dorește să condamne pe nimeni la pedeapsa veșnică. Dorința inimii sale este ca toți să accepte viața veșnică pe care vrea să le-o ofere și de aceea a venit Isus pe pământ. Singura condiție este ca ei să creadă în Isus.

Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. (Ioan 3:17-18)
Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.” (Ioan 6:40)

Invitația este pentru toată lumea! Indiferent cum a fost trecutul tău, ce ai făcut sau nu ai făcut, Dumnezeu îți oferă astăzi o nouă șansă, dacă nu ai acceptat încă darul Său de mântuire și de viață veșnică. Vrei să-l accepți?

Alte articole pe această temă care ar putea fi de interes pentru dumneavoastră:

¿Ce este mântuirea și cum se obține ea conform Bibliei?

¿Există viață după moarte?

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!