Views: 24
Acumularea și dezordinea pot irosi timp și bani și, în același timp, pot crea un stres inutil. De asemenea, dă imaginea – falsă sau adevărată – a unei persoane materialiste, confuze sau dezorganizate. Consecințele dezordinii spirituale sunt mult mai grave.
(1 Corinteni 14:40) „Dar toate să se facă în chip cuviincios şi cu rânduială.” Când nu te ocupi de această dezordine, grijile, păcatele sau resentimentele și amărăciunea din inima ta pot apărea:
- Reducerea la tăcere a vocii lui Dumnezeu.
- O să vă răpească bucuria.
- Deteriorați mărturia crestină .
- Vă împiedică creșterea spirituală.
- O să vă distrugă relațiile.
Curățenia spirituală este mai importantă decât orice altă sarcină de pe lista ta de lucruri de făcut. Dar vestea bună este că nu trebuie să ieși singur din această încurcătură sau să depinzi de ajutorul cuiva care nu-ți înțelege dificultățile. Duhul Sfânt îți poate da curajul de a pune haosul din viața ta în mâinile lui Dumnezeu (2 Corinteni 7:1), iar sângele Domnului Isus face lucrarea de curățire care înlătură întunericul.
Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să faceți ceva în această privință. Dumnezeu nu este o servitoare care ne face ordine în casă. Domnul se așteaptă ca copiii Săi să participe la întreținerea regulată a vieții noastre.
Cui nu-i place ideea de a avea o casă curată și ordonată? Ceea ce nu ne place multora dintre noi este efortul pe care îl presupune. Cu toate acestea, curățenia și organizarea casei nu este o sarcină imposibilă. Cu toții avem abilitățile de a șterge praful de pe o suprafață sau de a pune lucrurile la locul lor. Ne-am dori doar să nu fim nevoiți să o facem.
Mulți creștini doresc să fie în pace cu Dumnezeu și să fie eficienți în slujire, dar puțini sunt cei care vor să facă ceea ce este necesar pentru a atinge aceste obiective. Cu toate acestea, la fel cum curățenia în casă este ceva ce orice persoană poate face, și păstrarea vieții spirituale în ordine este posibilă. Este nevoie doar de angajament și disciplină.
Multe dintre principiile de bază ale curățeniei generale pot fi aplicate cu ușurință în viața spirituală. Iată un plan de acțiune:
- Roagă-te. Începeți prin a-i cere lui Dumnezeu discernământ cu privire la ceea ce trebuie curățat din viața voastră și, de asemenea, curajul de a vă îndepărta de acele lucruri.
- Cereți ajutor. Pe măsură ce parcurgeți acest proces, este posibil să aveți nevoie de îndrumarea unui pastor sau a unui prieten de încredere, sau de sprijinul în rugăciune al celor dragi.
- Faceți o analiză amănunțită. Identificați activitățile, relațiile, atitudinile și chiar lucrurile care vă împiedică umblarea cu Dumnezeu. Apoi mărturisește acele domenii care nu corespund cu ce este mai bun pentru Dumnezeu (1 Ioan 1:9) și elimină-le din viața ta.
- Ocupă-te de câte un lucru pe rând. Nu încercați să vă revoluționați întreaga viață într-o singură zi. Începeți cu cea mai urgentă problemă pe care trebuie să o rezolvați înainte de a trece la următoarea.
- Adoptați o strategie. Stabilește cum îți vei menține viața spirituală în ordine. Ar putea fi stabilirea unui timp în fiecare zi pentru a fi singur cu Domnul, alăturarea la un grup de studiu biblic sau căutarea de ajutor de la cineva căruia să-i puteți da socoteală pentru progresul vostru. De asemenea, planificați din timp! Stabiliți cum veți răspunde la tentații și presiuni și luați decizii definitive cu privire la ceea ce nu ar trebui să fie în viața voastră.
Pentru a-ți păstra viața spirituală în ordine, ai nevoie doar de angajament și disciplină.