¿Ce pot face când nu am chef să citesc Biblia?

Visits: 2

Biblia este o carte minunată și incomparabil superioară oricărei lucrări umane. Este revelația Dumnezeului cerului, candela de la picioarele oamenilor și adevărul care ne îndrumă către Evanghelia mântuirii veșnice. Deoarece este Cuvântul lui Dumnezeu, suflat de El, este o carte sfântă, frumoasă, demnă, maiestuoasă, dreaptă, bună, înțeleaptă și cu mult superioară înțelegerii noastre. Abordarea noastră față de Biblie trebuie să fie în umilință și credință, înțelegând că ea este mai mare decât noi: că ceea ce spune acolo este adevărat și merită ascultarea noastră totală.

Dar nu se simte întotdeauna așa. Creștinii sunt oamenii Cărții, dar de multe ori nu avem chef să ne apropiem de acea Carte, nu-i așa? Dacă suntem neglijenți, pot trece săptămâni fără o perioadă prelungită de timp în Cuvântul lui Dumnezeu. Dar ce pot face să o citesc în continuare? Aici vă vom lăsa câteva sfaturi pentru a fi mereu în continuă consacrare în cuvântul lui Dumnezeu.

1) Du-te la Domnul în pocăință

De-a lungul Cuvântului lui Dumnezeu, vedem tendința inimii omului de a ignora vocea lui Dumnezeu și de a merge în căutarea altor voci mai asemănătoare cu ale noastre. Acesta a fost un strigăt constant al profeților (Ieremia 7:27; Amos 8:11; Ezechiel 2:7). Noi creștinii avem Duhul Sfânt care ne face să tânjim după lucrurile lui Dumnezeu. Și noi suntem oile Domnului, care auzim glasul Lui. Dar păcatul ne cuprinde cu ușurință și ne încetinește cursa pentru a asculta vocea lui Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care trebuie să mergem înaintea Lui și să recunoaștem lipsa noastră de dorință de a auzi și de a asculta vocea Lui revelată în Cuvântul Său.

Dacă vrem să iubim Biblia mai mult, înainte de orice altceva trebuie să mergem la Dumnezeu și să-I cerem iertare că nu L-am iubit suficient (sincer, că am iubit alte lucruri mai mult decât pe El), ceea ce ne face să nu-L căutăm constant. Oamenii caută mereu înțelepciune și sfaturi: dacă nu o căutăm în Biblie, trebuie să-i cerem iertare lui Dumnezeu pentru că o căutăm în altă parte.

2) Cere-i lui Dumnezeu să-ți deschidă ochii

Ei bine, psalmistul s-a rugat „Deschide-mi ochii, ca să văd minunile Legii Tale” (Psalmul 119:18). După cum am spus la început, Biblia este minunată. Dar nu avem întotdeauna ochii deschiși la ea. Prin urmare, trebuie să-i cerem lui Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a ne arăta minunile Cuvântului Său. Datorită dragostei Sale mari pentru noi, El este cel mai interesat ca noi să iubim Biblia și El cunoaște perfect starea noastră și știe că suntem praf.

Prin urmare, nu ezitați să mergeți constant la Dumnezeu și să-I cereți să vă arate unde să citiți și ce să vedeți în text. Căutați o persoană care să vă ajute să înțelegeți mai multe sau cu cine să citiți împreună (mai multe despre asta la punctul 5). Fă-o cu credință, căci „Aceasta este încrederea pe care o avem înaintea Lui, că dacă cerem ceva după voia Lui, El ne ascultă” (1 Ioan 5:14).

3) începe încet

Este de foarte puțin folos să stăm ani de zile fără a face mișcare, apoi să alergăm până când leșinăm și apoi să petrecem alți ani fără activitate fizică. Progresul se află în constanță și constanța trebuie să înceapă la un nivel adecvat. Dacă nu vrei să citești Biblia, înțelege că este spre binele tău și doar așa putem cunoaste pe Dumnezeu.

4) Ia-ţi angajamentul de a citiBiblia

Deoarece Biblia este ceea ce este, merită ca tu și cu mine să ne angajăm să o citim în mod consecvent și constant. V-aș ruga să vă luați un angajament că nu treacâ o zi fără să petreceți timp în Scriptură. Imediat ce vei avea obiceiul, va fi mai ușor să-l continui chiar și atunci când nu ai nicio dorință. Și Dumnezeul nostru este atât de bun încât vede eforturile noastre slabe și le răsplătește cu harul și favoarea Sa, care ne face să încercăm mai mult. Poate că ar fi grozav dacă ai putea împărtăși acest angajament cu cineva, poate cu soțul sau soția ta sau cu un prieten, iar aceștia pot citi împreună sau pot comenta ceea ce citesc. La urma urmei, ascultarea și citirea Bibliei împreună a făcut parte din poporul lui Dumnezeu de mii de ani.

Toate aceste lucruri doar mâna Mea le-a făcut şi toate şi-au căpătat astfel fiinţa – zice Domnul. Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă şi are duhul mâhnit, spre cel ce se teme de Cuvântul Meu. (Isaías 66:2)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!