¿Ce spune Biblia despre relațiile sexuale înainte de căsătorie?

Visits: 101

Nu există niciun cuvânt ebraic sau grecesc în Biblie care să se refere exact la sexul înainte de căsătorie. Biblia condamnă în mod incontestabil adulterul și imoralitatea sexuală, dar este sexul înainte de căsătorie considerat imoral din punct de vedere sexual?

Conform cu (1 Corinteni 7:2), răspunsul clar este “da”: “Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.” În acest verset, Pavel declară că mariajul este “leacul” pentru imoralitatea sexuală. (1 Corinteni 7:2) spune, în esență, că, deoarece oamenii nu se pot controla și atât de mulți fac sex imoral în afara căsătoriei, oamenii ar trebui să se căsătorească. Atunci își pot împlini pasiunile într-un mod moral.

Din moment ce (1 Corinteni 7:2) include în mod clar sexul înainte de căsătorie în definiția imoralității sexuale, toate versetele biblice care condamnă imoralitatea sexuală ca fiind păcătoasă condamnă și sexul înainte de căsătorie ca fiind păcătos.

Sexul înainte de căsătorie este inclus în definiția biblică a imoralității sexuale. Există numeroase versete din Scriptură care declară că sexul înainte de căsătorie este un păcat (Fapte 15:20; 1 Corinteni 5:1; 2 Corinteni 12:21; Galateni 5:19; Efeseni 5:3; Coloseni 3:5; 1 Tesaloniceni 4:3; Iuda 1:7). Biblia promovează abstinența înainte de căsătorie. Sexul între soț și soție este singura formă de relație sexuală pe care Dumnezeu o aprobă (Evrei 13:4).

Adesea ne concentrăm asupra aspectului de “recreere” al sexului, fără să recunoaștem aspectul de “procreare”. Da, sexul în cadrul căsătoriei este plăcut. Dumnezeu a conceput-o în acest fel. El dorește ca bărbații și femeile să se bucure de activitatea sexuală (în limitele căsătoriei).

Cântarea Cântărilor și alte pasaje biblice, cum ar fi (Proverbe 5:19), descriu în mod clar plăcerea sexului. Cu toate acestea, cuplul trebuie să înțeleagă că intenția lui Dumnezeu în ceea ce privește sexul include și producerea de copii. Prin urmare, un cuplu care face sex înainte de căsătorie este de două ori greșit: se bucură de plăceri care nu le sunt destinate și profită de ocazia de a crea o viață umană în afara structurii familiale pe care Dumnezeu o dorește pentru fiecare copil.

Imaginați-vă cât de bine ar fi lumea noastră dacă s-ar respecta modelul lui Dumnezeu în ceea ce privește sexul: mai puțină transmitere de boli sexuale, mai puține mame necăsătorite, mai puține sarcini nedorite, mai puține avorturi și mult mai puțini copii care cresc fără ambii părinți în viața lor etc. Abstinența este singurul standard de conduită al lui Dumnezeu în ceea ce privește sexul înainte de căsătorie. Abstinența salvează vieți, protejează copiii, dă valoarea cuvenită relațiilor sexuale și, cel mai important, îl onorează pe Dumnezeu.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!