Cei sub 30 de ani sunt grupul care crede cel mai mult în Dumnezeu în Germania

Visits: 0

Potrivit unui sondaj, 64% dintre tinerii germani spun că cred în Dumnezeu și 84% s-au rugat cel puțin o dată în viață.

În Germania, statisticile anuale pentru marile biserici protestante și catolice arată scăderea continuă de membrI al acestor biserici instituționale istorice , cum ar fi Biserica Evanghelică a Germaniei (EKD).

În acest context, răspunsurile tinerilor despre credință publicate în ziarul german Bild sunt surprinzătoare . Potrivit unui sondaj realizat de agenția Insa, 64% dintre germanii sub 30 de ani spun că cred în Dumnezeu. 84% spun că s-au rugat cel puțin o dată în viață și doi din trei cred că rugăciunile lor sunt ascultate.

Populația în generală este împărțită asupra credinței în Dumnezeu

În termeni generali, sondajul concluzionează că 48% din populația germană crede în Dumnezeu, în timp ce 42% nu . Printre acest al doilea grup, publicația relevă faptul că unul din patru germani recunoaște că nu sunt complet siguri de inexistența lui Dumnezeu.

Una din trei persoane din Germania spune că au avut un fel de „experiență supranaturală” cel puțin o dată.

Evanghelici versus catolici și protestanți

Potrivit sondajului, în timp ce 90% dintre membrii bisericilor evanghelice libere spun că sunt siguri că Dumnezeu există, numărul scade la 75% în rândul membrilor Bisericii Romano-Catolice și 64% în rândul membrilor confesiunii istorice protestante., EKD.

Diferențele dintre cele trei tipuri de grupuri creștine se văd și în problema rugăciunii. 73% dintre creștinii evanghelici spun că cred că li se răspunde rugăciunilor. Catolicii (65%) și protestanții EKD (49%) au mai puțină încredere în eficacitatea rugăciunilor lor.

Învierea și viața de apoi

În sondajul, care a fost publicat de Bild coincidând cu Paștele, intervievații au fost întrebați și despre figura lui Isus Hristos. 28% dintre cei intervievați susțin că cred în relatarea biblică că Iisus Hristos a murit pe cruce și a înviat din nou în a treia zi.

În ceea ce privește viața viitoare, grupul celor sub 30 de ani are cea mai mare încredere: 61% cred în ea. În schimb, doar 23% dintre cei peste 60 de ani spun că cred într-o viață de dincolo.

„Credința în Dumnezeu și apartenența la biserică nu mai merg neapărat împreună. Tânăra generație, destul de departe de biserică, crede mai mult decât generațiile mai în vârstă, care sunt încă membri ai unei biserici și au fost botezați ”, a spus directorul Insa, agenția care a efectuat sondajul.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!