Views: 67
Nimic din ceea ce a creat Dumnezeu nu a fost în zadar, El a creat toate lucrurile și toate Îi slujesc. Chiar și cel mai neînsemnat, mai mic sau mai inutil animal este menit să ne învețe ceva.
Mulți credincioși ajung să se simtă inutili în slujire. Trăiesc spunându-și: „dacă aș putea face ceva…”, dar nu îndrăznesc niciodată, pentru că au impresia că nu sunt suficient de capabili sau că alții o pot face mai bine decât ei. Acestor credincioși le recomandăm cele șapte reguli ale cocoșului.
Cele șapte reguli ale cocoșului
Nu vă gândiți niciodată că sunteți inutili, pentru că toți suntem folositori pentru Dumnezeu. Cu toate acestea, fiecare persoană are talente și atitudini diferite în funcție de abilitățile sale. Dacă Dumnezeu a folosit un simplu cocoș pentru a recupera un predicator ca Petru, El te poate folosi și pe tine.
1) Cocoșul se trezește foarte devreme și pornește la treabă (cântă).
Dumnezeu vrea ca noi să fim ca cocoșul, să ne trezim devreme pentru a căuta prezența Lui, să fim plini de El și să putem exercita funcția care ne-a fost delegată, și anume: să câștigăm suflete pentru veșnicie. Dimineața este momentul în care ne pregătim pentru a ne exercita sarcinile zilei, trebuie să încredințăm acest timp Domnului, știind că sarcina pe care o facem este pentru a-i da slavă Lui și nu nouă înșine.
2) Cocoșul nu refuză să cânte pentru că există privighetori. El face tot ce poate, tot ce știe mai bine.
Cu toții avem sarcini și misiuni diferite de la Dumnezeu. Vor fi mulți care, la fel ca și tine, au primit aceeași sarcină; totuși, doar pentru că alții fac ceea ce faci tu nu înseamnă că ar trebui să te oprești din a o face. Nu este vorba despre cine este mai bun la asta sau la aia, ci despre a asculta de Dumnezeu în ceea ce El ne-a cerut să facem.
3) Cocoșul cântă chiar dacă nimeni nu-l încurajează sau nu-i mulțumește. El nu așteaptă cu adevărat ca cineva să-l aplaude.
Ar trebui să căutăm întotdeauna favoarea lui Dumnezeu și nu pe cea a oamenilor. Orice am face trebuie să căutăm să Îi mulțumim lui Dumnezeu prin aceasta, iar dacă oamenii nu sunt capabili să recunoască efortul tău, nu-ți face griji, Dumnezeu vede. El știe cât de mult te dăruiești pentru a-i sluji pe alții.
4) Cocoșul îi trezește pe cei adormiți. Sarcina sa este nepopulară, dar el continuă să o facă.
Ceea ce Dumnezeu ne-a poruncit să facem, trebuie să facem. Sarcina de a proclama mesajul mântuirii nu se face de dragul ei, ci pentru mântuirea altora. Evident că nu este ușor să-i trezești pe cei adormiți, dar cocoșul știe că aceasta este funcția lui. Avem sarcina de a trezi o societate care se pierde în nelegiuire. Poate că această sarcină nu pare atât de importantă pentru mulți, dar noi, cei care am crezut în Dumnezeu, știm că lucrăm pentru cel care plătește cel mai mult. Continuați să perseverați, indiferent cât de dificil pare, continuați să luminați lumea cu lumina Evangheliei.
5) Cocoșul vestește o veste bună: Tocmai a răsărit zorii. O nouă zi este pe cale să se ivească în fața dumneavoastră, plină de oportunități magnifice.
Credinciosul este chemat să proclame vestea bună a mântuirii. Să nu irosim timpul pe care Dumnezeu ni l-a dat. Fiecare zi este o nouă oportunitate de a vesti mântuirea prin Isus Hristos pentru încă unul. Deveniți un vestitor al veștii bune a Împărăției.
6) Cocoșul își îndeplinește cu credincioșie sarcina. Se poate conta pe el. El nu dă greș niciodată. El este un excelent paznic.
Dumnezeu caută bărbați și femei care Îi sunt devotați Lui, care sunt dispuși să Îl slujească la vreme și în afara ei. Poate Dumnezeu să conteze pe tine? Puneți-vă la dispoziția Domnului, știind că lucrarea în El nu este în zadar. Dacă ești credincios în lucrurile mărunte, Dumnezeu poate conta pe tine pentru lucruri mai mari.
7) Cocoșul nu se plânge niciodată că trebuie să facă același lucru la nesfârșit.
Să nu ne plângem că facem același lucru tot timpul. Dacă avem o sarcină la care am fost chemați, să o îndeplinim cu dragoste. Făcând toate lucrurile ca pentru Domnul. Tu ești persoana pe care Dumnezeu a desemnat-o pentru această sarcină, așa că slăvește-L și nu te plânge de munca ta.