Copil supraviețuitor în Turcia: “O persoană îmbrăcată în alb îmi aducea mâncare”.

Visits: 5

După ce a petrecut mai mult de 112 ore sub dărâmături, un băiețel de 5 ani a fost salvat, teafăr și nevătămat, de echipele de voluntari turci. Când a fost scos afară, el a spus că “cineva îmbrăcat în alb i-a dat de mâncare și apă”.

Echipa turcă a fost surprinsă de starea bună a copilului, în ciuda faptului că a fost prins sub dărâmături timp de mai bine de patru zile și jumătate.

Potrivit statisticilor guvernelor turc și sirian, se estimează că cutremurele puternice care au zguduit ambele țări la 6 februarie au făcut până în prezent aproximativ 40.000 de morți, iar cu fiecare zi care trece se diminuează speranța de a putea salva acele persoane care au rămas încă în ruinele miilor de clădiri distruse.

Văzând că băiatul se descurcă foarte bine, salvatorii l-au întrebat cum a reușit să supraviețuiască în tot acest timp fără să se înfometeze. Răspunsul băiețelului i-a șocat pe aceștia. “O persoană îmbrăcată în alb venea la mine în mod regulat, mă hrănea și îmi dădea apă. Apoi dispărea”, a spus băiatul în timp ce voluntarii îl priveau.

Experții în salvare din mai multe țări spun că este puțin probabil ca oamenii să supraviețuiască mai mult de 100 de ore prinși în dărâmături după un cutremur de magnitudinea celui care a lovit Turcia și Siria.

Potrivit acestora, cele mai multe salvări au loc în primele 24 de ore de la un dezastru, iar după acest interval de timp șansele de supraviețuire scad pe măsură ce trec zilele.

Cu toate acestea, salvatorii din sudul Turciei, la mai bine de o săptămână de la cutremure, încă mai aud voci sub dărâmături, astfel că există încă o urmă de speranță de a găsi mai mulți supraviețuitori.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!