Cunoașterea de sine (Iacov 1:23-24)

Visits: 11

Fiecare dintre noi va mărturisi: este puțin probabil să ne recunoaștem profilul, cu unele calități și multe imperfecțiuni.

Dacă vrei să te cunoști pe tine însuți, întreabă-L pe Dumnezeu, Cel care nu judecă după înfățișare, ci se uită la inimă (1 Samuel 16:7). În “inima” noastră, adică în centrul vieții noastre lăuntrice, se află secretul relației noastre cu Dumnezeu. El “cercetează inimile tuturor oamenilor și înțelege toate gândurile lor” ( 1 Cronici 28:9). “Ochii lui văd, pleoapele lui cercetează pe fiii oamenilor.” (Psalmul 11:4) Și ce vede în ei? Vanitate, egoism, invidie, minciună. Și “Dumnezeu va aduce la judecată orice faptă și orice lucru ascuns, fie că este bun sau rău” (Eclesiastul 12:14).


Cum putem scăpa de judecata lui? Dumnezeu, care este lumină și în care nu există întuneric deloc, a luat asupra Sa purificarea inimilor noastre, trimițându-ne pe Fiul Său Isus Hristos să moară pe cruce pentru a purta păcatele noastre. “Sângele lui Isus Hristos, Fiul Său, ne curăță de orice păcat” (1 Ioan 1:7).

Atunci Dumnezeu nu ne mai vede în păcatele noastre, ci în Hristos, curățați, fără păcat. Dumnezeu a aruncat în spatele lui toate păcatele tuturor celor care cred. El nu-și va mai aminti de ei, căci i-a șters ca un nor (Isaia 38:17;43:25;44:22).

Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă, şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era. (Iacov 1:23-24)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!