¿De ce depinde viața ta?

Visits: 10

iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui şi lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov.” (Deuteronom 30:20)

Viața, longevitatea și bunăstarea noastră depind de un singur lucru: ascultarea de Dumnezeu. Acesta este costul vieții noastre în prezența lui Isus. Nu putem uita că relația noastră cu Dumnezeu se bazează pe iubire și pe angajamentul față de voința Sa. Dacă refuzăm să ne supunem lui, punem în pericol tot ceea ce este mai important în viață.

Acesta era și costul vieții în Țara Făgăduinței: ascultarea de Domnul. Oricât de mult ar fi crezut că legea este strictă, că sunt prea multe reguli sau că sunt prea dificile, poruncile au fost date pentru a-i proteja și a-i ajuta pe oameni să rămână pe drumul cel bun.

De asemenea, în viața noastră, poruncile lui Dumnezeu sunt bune, ele ne călăuzesc și sunt spre binele nostru. Ele ne permit să trăim în prezența lui Dumnezeu și în pace unii cu alții. Viața de binecuvântare pe care Dumnezeu vrea să ne-o dăruiască este legată de ascultarea pe care i-o acordăm în dragoste.

Beneficiile ascultării sunt mari

  • Rugați-vă și cereți iertare lui Dumnezeu dacă ați fost neascultători față de Cuvântul Său.
  • Meditați la următoarele: “Ascultarea valorează mai mult decât jertfa” (1 Samuel 15:22).
  • Ascultarea este o decizie personală. Asigură-te că nu urmezi exemplele rele și influența celor neascultători.
  • Dumnezeu nu vrea ceea ce este rău pentru tine. Dimpotrivă, ascultarea de ceea ce dictează El va fi cea mai bună pentru tine.
  • “Trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu decât de oameni” (Fapte 5:29). Să-ți stabilești prioritățile.

Să ne rugăm:

Doamne Dumnezeule, ajută-mă să te ascult în toate, orice ar fi nevoie. Iartă-mă dacă sunt selectiv, alegând în ce domenii ale vieții Te voi asculta. Am nevoie să fiu sincer și total credincios Cuvântului Tău. Ajută-mă să mă agăț de Tine, căci toată viața mea depinde de Tine. În numele lui Isus Hristos, mă rog și Îți mulțumesc. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!