¿De ce este rugăciunea atât de importantă?

Views: 21

La fel cum Biblia este importantă pentru noi pentru că ne învață cine este Isus, ce a făcut pentru noi, precum și poruncile și preceptele Sale, rugăciunea este, de asemenea, o parte esențială în construirea unei relații mai profunde și mai permanente cu Dumnezeu.

Când citim Biblia, Dumnezeu ne vorbește. Când ne rugăm, vorbim cu Dumnezeu. Știm că ne putem ruga direct lui Dumnezeu și că Dumnezeu ne aude. Avem destul timp să ascultăm vocea lui Dumnezeu, dar ne amintim oare că Dumnezeu vrea să ne audă și vocile noastre? Dumnezeul universului, Dumnezeul omniscient, omnipotent, omniprezent al întregii creații ne invită în prezența sa pentru a vorbi cu el și pentru a împărtăși tot ceea ce avem în inimă pentru a i-o exprima.

“Care este scopul principal al omului?” Cu “Pentru a-L glorifica pe Dumnezeu și a ne bucura de El în veci”. Rugăciunea este o modalitate prin care le putem face pe amândouă.

Uneori este ușor să cădem în capcana gândului că Dumnezeu îmi cunoaște fiecare gând și toate nevoile. El mă iubește și a promis că va avea grijă de mine. Atunci de ce trebuie să mă rog? Dacă Dumnezeu este neschimbător și veșnic, cunoscând începutul și sfârșitul, atunci de ce ar trebui să-I spun despre grijile mele, dacă El știe deja?

Acestea sunt întrebări rezonabile. Aceștia dau dovadă de o înțelegere a suveranității lui Dumnezeu asupra întregii creații și a bunătății, a milei și a iubirii Sale, așa cum o demonstrează darurile Sale abundente de har pe care ni le oferă în fiecare zi. Atunci de ce ar trebui să ne rugăm? Motivele pentru rugăciune sunt atât biblice, cât și personale.

Prima mențiune a rugăciunii se găsește în Geneza 4:

“Lui Set i s-a născut şi lui un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii să cheme Numele Domnului.” (Geneza 4:26).

Seth a fost fiul lui Adam și al Evei, care se bucuraseră de o părtășie perfectă cu Dumnezeu în grădină, înainte de păcatul neascultării lor. Odată ce păcatul a intrat în lume, omul a simțit nevoia de a-L căuta pe Dumnezeu, de a-L “invoca numele Lui”, de a fi călăuzit și condus și de a discerne voia Lui pentru viața lor. Trebuie să ne rugăm pentru a invoca numele Lui pentru îndrumare și direcție.

Cu fiecare generație, omul se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu și de căile Sale, urmând tot mai mult cultura seculară, depășită de influențele lumii.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!