Descoperă puterea harului lui Dumnezeu

Views: 32

Primim harul atunci când o favoare ne este acordată în mod gratuit și nemeritat. Când vorbim despre harul lui Dumnezeu ne referim la toate binecuvântările pe care ni le dăruiește pentru că el așa vrea, în special mântuirea și iertarea păcatelor noastre.

Ce este harul lui Dumnezeu

Harul lui Dumnezeu este binecuvântarea sau favoarea generoasă a lui Dumnezeu asupra noastră. Dumnezeu ne-a arătat harul iertându-ne și tratându-ne cu milă, în loc să ne lase cu păcatele noastre, fără iertare și fără cale de ieșire.

Harul a făcut posibilă cea mai minunată manifestare a iubirii lui Dumnezeu pentru noi. El a fost dispus să Îl trimită pe Fiul Său, Isus, să moară pe cruce pentru ca noi toți să avem posibilitatea de a primi mântuirea și viața veșnică. Niciunul dintre noi nu a meritat-o, dar Dumnezeu, în dragostea Sa infinită, a decis să ne ofere acest mare dar.

Să ne uităm la câteva versete care ne vor ajuta să înțelegem puțin mai bine acest minunat concept al harului lui Dumnezeu.

Versete despre harul lui Dumnezeu

1. Suntem mântuiți prin har

Suntem salvați prin harul lui Dumnezeu. Nu putem face nimic pentru a câștiga mântuirea sufletelor noastre. Dumnezeu este singurul care are puterea de a ne ierta, singurul care poate îndepărta păcatul din viața noastră. El a făcut acest lucru trimițându-l pe Mielul perfect, Isus, să moară pe cruce pentru păcatele noastre. Acceptându-L din toată inima ca Rege și Domn al nostru, primim darul vieții veșnice.

2. Ne permite să ne apropiem de Dumnezeu

Dumnezeu este un Dumnezeu de aproape și putem veni la el în orice moment. Îi place să fie abordat cu încredere, așa cum un copil se apropie de tatăl său iubitor. Nu trebuie să ne fie teamă, pentru că, deși Dumnezeu ne cunoaște toate eșecurile și păcatele, ne primește cu îndurare și har. Când venim la el în umilință, Dumnezeu ne iartă, ne restaurează și ne dă putere să mergem mai departe.

3. Harul ne transformă

Harul lui Dumnezeu nu numai că ne aduce mântuirea și iertarea păcatelor noastre, dar ne transformă și ne ajută să-L ascultăm pe Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi. Ne învață să trăim viața de evlavie pe care El o dorește și ne dă curajul de a respinge lucrurile care ne îndepărtează de El și de voia Lui pentru viața noastră.

4. Este din belșug și este pentru toată lumea

Păcatul a intrat în lume prin Adam și prin fărădelegea lui și odată cu el a venit și moartea fizică. Cu toate acestea, Dumnezeu nu ne-a lăsat în voia sorții. El a luat inițiativa, L-a trimis pe Isus și, prin El, ne-a dat harul abundent care este disponibil pentru toți. Dumnezeu tânjește ca noi să ne întoarcem de la păcat și să ne întoarcem la El. Prin Isus primim viața veșnică, iertarea păcatelor noastre și prin el suntem împăcați cu Dumnezeu.

5. Suntem socotiți neprihăniți prin Hristos

De unii singuri nu merităm și nici nu putem face nimic pentru a fi îndreptățiți înaintea lui Dumnezeu. Cu toții am păcătuit, niciunul dintre noi nu este fără vină și ar trebui să plătim pentru tot răul pe care l-am făcut. Dar Dumnezeu, în harul său, a decis să ne iubească cu marea sa dragoste pe fiecare dintre noi și ne-a îndreptățit în mod gratuit prin moartea lui Isus pe cruce.

Acum putem primi cu toții iertarea Sa, nu trebuie să fim sclavii păcatului, pentru că Dumnezeu ne-a răscumpărat deja prin Isus. Trebuie doar să ne punem credința în Isus și să decidem să mergem cu el pentru a trăi în cadrul scopurilor sale.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!