Duhul Sfânt în Biblie: cine este și cum ne ajută

Views: 28

Duhul Sfânt este Dumnezeu. El este a treia persoană a Treimii, compusă din Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. El locuiește în credincios și îi permite să facă în această lume lucrarea pe care Tatăl i-a dat-o să o facă. În cartea Efeseni citim că Duhul Sfânt este pecetea care îi identifică pe copiii lui Dumnezeu și garanția că aceștia vor primi moștenirea vieții veșnice.

Prin urmare, Duhul Sfânt se află în fiecare dintre cei care l-au primit pe Isus ca Domn și Mântuitor. El îi pregătește pentru a fi martori ai Tatălui în întreaga lume și le confirmă că sunt de la Dumnezeu. Duhul Sfânt îl ajută pe credincios să umble mereu în voia Sa. De asemenea, el le dă speranță, oferindu-le siguranța că vor fi cu Domnul pentru toată veșnicia.

Unii oameni cred că Duhul Sfânt este doar o energie pozitivă, dar, în realitate, este mult mai mult decât atât. Este Dumnezeu Însuși și puterea Sa în acțiune. Atunci când Duhul Sfânt se mișcă, totul se schimbă. Prezența Sa transformă oamenii și situațiile.

Pe scurt, Duhul Sfânt este prezența lui Dumnezeu în noi, care ne ajută să ne îmbunătățim și să creștem în fiecare zi, căutând să fim mai mult ca Isus. Să ne bucurăm de Duhul Sfânt în noi și să trăim vieți care să arate dragostea și puterea Sa.

Funcțiile Duhului Sfânt în viața credinciosului

Prima este de a-l mângâia și de a-l învăța. Sunt multe probleme și dificultăți cu care ne confruntăm în viață, dar Duhul Sfânt ne întărește și ne călăuzește să perseverăm și să acționăm conform voii lui Dumnezeu. De asemenea, El confirmă faptul că suntem copiii lui Dumnezeu, dându-ne o identitate nouă, fermă și veșnică.

Duhul Sfânt lucrează și în lume, aducând convingerea de păcat și dorința de a vedea adevărata dreptate. Mulți oameni sunt conștienți de nevoile și nedreptățile care există în lume. Ei știu că ceva nu este în regulă. Dacă Îl caută cu adevărat pe Dumnezeu, Duhul Sfânt îi va ajuta să înțeleagă că Dumnezeu le poate transforma viața și mediul înconjurător. Împreună cu El, ei pot deveni parte a soluției.

O altă funcție a Duhului Sfânt este aceea de a-i călăuzi pe copiii lui Dumnezeu în adevăr. Diavolul este tatăl minciunii, dar Isus este adevărul. Mesajul Său ne eliberează din robia păcatului și a minciunilor diavolului. Umblând în adevărul Domnului, viața noastră capătă un scop mai clar. Uniți cu El, construim o lume mai bună.

De asemenea, Duhul Sfânt ne dă puterea de a mărturisi despre ceea ce face Dumnezeu. Sunt multe lucrări ale lui Dumnezeu în favoarea noastră! Trebuie să vorbim despre ele, dar uneori nu știm cum să începem. Așa că Duhul Sfânt ne dă putere să transmitem mesajul Său cu curaj oriunde ne-am afla.

Folosirea darurilor Duhului Sfânt contribuie la creșterea bisericii. Fiecare copil al lui Dumnezeu are cel puțin un dar și ar trebui să îl folosească pentru a binecuvânta biserica. Aceste daruri ne dau un scop. Cu ajutorul lor suntem capabili să avem un impact asupra societății în care trăim, contribuind la creșterea poporului lui Dumnezeu. Să lăsăm ca Duhul Sfânt să ne călăuzească pentru a putea trăi în cadrul scopului lui Dumnezeu.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!