Halloween, o sărbătoare păgână deghizată

Visits: 0

Dintr-un motiv oarecare, se pare că există o mare confuzie cu privire la Halloween, dar putem afirma că este o practică abominabilă. Originile acestei sărbători pot fi urmărite până la vechile practici păgâne în care se efectuau ritualuri de sacrificii umane și animale; în timpul acestor acte satanice, oamenii erau posedați de ceea ce credeau a fi spiritele morților, dar care în realitate erau demoni.

Aceste practici sunt foarte asemănătoare cu cele ale canaaniților care au ocupat Țara Promisă. Ei se închinau zeului focului, iar închinarea la ei era o capcană continuă pentru israeliți. Dumnezeu cunoștea foarte bine aceste practici și, prin profetul Moise, a avertizat poporul să respingă complet urâciunile păgânilor.

După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora.
Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor,
de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.
Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta. (Deuteronom 18: 9-12)

Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. (Ioan 1:5)

De Halloween, creștinii trebuie să înlăture întunericul, nu să îl răspândească, nu să elimine lumina. A nu fi înjugat în mod inegal cu necredincioșii înseamnă că nu suntem asociați cu ei în răutatea lor. Isus a petrecut cu tot felul de păcătoși, dar nu a participat la păcatul lor, nici măcar pentru o noapte de distracție, jocuri și dulciuri.

Dacă sunteți de părere că sărbătorirea Halloween-ului nu este un păcat, atunci gândiți-vă la cuvintele apostolului Pavel: “Unii dintre voi spun: “Sunt liber să fac ce vreau”. Bineînțeles că da! Dar nu tot ceea ce îți dorești este bun pentru tine; nu totul este benefic pentru tine; nu totul consolidează viața creștină. ” (1 Corinteni 10:23).

Nimeni nu vă împiedică să sărbătoriți Halloween-ul. Cu toate acestea, aș dori să vă rog să vă gândiți dacă este benefică pentru dumneavoastră ca și creștin. Ce calități răscumpărătoare găsiți în ea? Ce corelații cu viața lui Hristos pot fi trase din ea? Cum este Isus glorificat și Satana învins atunci când o sărbătorim? Examinați-vă inima, cercetați Scripturile și cereți-i Duhului Sfânt ca Adevărul să vă arate adevărul despre Halloween.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!