Încearcă să ai o inimă recunoscătoare în fiecare zi

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

Cunoști probabil pe cineva care în fiecare zi este amărât care trăiește plângându-se de orice, cu o încruntare pe față și o atitudine morocănoasă? E greu să trăiești cu astfel de oameni, nu-i așa? Întotdeauna văd viața mai sumbră și mai tristă decât este în realitate și reușesc să-i contamineze pe toți cei din jurul lor cu negativismul lor. Poate că nu numai că știi pe cineva, dar chiar devii nerecunoscător și nemotivat. Ai grijă!

Viața ta poate părea dificilă, dar uită-te la toate domeniile și vei vedea că ai multe motive de mulțumire! Israeliții au crezut că pustiul este groaznic, dar prin pustiu au fost eliberați din sclavia din Egipt. Tot în pustiu și-au pus încrederea în acțiune, depinzând de Dumnezeu. Acolo au văzut minuni: prezența lui Dumnezeu în nor ziua, în stâlpul de foc noaptea, apa care a ieșit din stâncă și mana care a căzut din cer. Domnul îi susținea zilnic și vă susține și pe voi.

Fiți recunoscători întotdeauna

  • Aveți încredere și fiți recunoscători! Voia lui Dumnezeu pentru copiii Săi este ca ei să trăiască prin credința în Isus și să fie recunoscători în toate lucrurile.
  • Amintiți-vă de toate actele de bunătate ale lui Dumnezeu față de voi. Simplul fapt că respiri acum este un motiv de recunoștință.
  • Trăiește motivat de credința în Cuvântul lui Dumnezeu și nu mișcat de sentimentele pe care ți le provoacă circumstanțele.
  • Fă-ți timp în timpul zilei să te oprești, să te rogi și să contempli minunile lui Dumnezeu.
  • Mulțumiți pentru noua zi, pentru mâncare, pentru sănătate, pentru familie, pentru muncă, pentru studii, pentru biserică, pentru prieteni? Dumnezeu îți susține viața, mulțumește-I!
  • Eliminați plângerile și mormăielile din viața voastră. Umpleți-vă inima cu recunoștință și mulțumire.
  • Împărtășiți harul lui Dumnezeu. Arătați-le celorlalți că credința în Domnul Isus poate aduce speranță, bucurie și atitudini de mulțumire.

Pentru rugăciune:

Dragă Tată ceresc, îți mulțumesc că ai grijă de viața mea. Îți mulțumesc că pot vorbi, merge, auzi, vedea, gândi. Îți mulțumesc că respir în acest moment. Iartă-mă dacă am fost nerecunoscător și dă-mi o inimă recunoscătoare. Îți mulțumim pentru că L-ai trimis pe Fiul tău Isus să ne salveze și să ne ierte. Vă mulțumesc că mi-ați deschis ochii pentru a vedea acel Adevăr care mă eliberează în fiecare zi. Îți mulțumesc pentru sănătatea mea, pentru hrana mea zilnică și pentru oamenii pe care mi i-ai pus alături. Îți mulțumesc pentru ceea ce ești, Doamne, îți mulțumesc pentru tot! Amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!